aniczulaki Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Czołem! Panowie, wczoraj przy opuszczaniu szyby w drzwiach usłyszałem dosyć głośny chrobot i od tego momentu szyba obsunęła się do wnęki drzwi. Silniczek działa i mogę sterować szybą, natomiast szyba nie układa się we framudze drzwi i jest nierówno, a wręcz wychodzi poza obramowanie aż na słupek. Od jakiegoś miesiąca był też inny problem , przy podnoszeniu szyby do góry podnosiła się, a następnie silniczek znowu kierował ją w dół i potem z powrotem w górę już do zamknięcia. To wszystko zostało wczoraj zwieńczone zapadniętą szybą. Miał ktoś podobny problem i może doradzić co w takiej sytuacji? Czy do wymiany jest cała prowadnica, czy np. tylko jakieś kołeczki które trzymają szybę? Edytowane 21 Lutego 2020 przez aniczulaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Musisz rozebrać boczek i zobaczyć. Może wyskoczyła szyba z prowadnic i wystarczy poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 U mnie w MII strzeliło takie białe kółeczko, przez które przechodziła linka trzymająca szybę. Jak wyżej, rozebrać boczek i obczaić. Tylko nie rozbierać na zimnie, żeby spinki nie popękały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 10 minut temu, szafir51 napisał: U mnie w MII strzeliło takie białe kółeczko, przez które przechodziła linka trzymająca szybę. W MIII już nie ma linek, jest taki mechanizm nożycowy (trochę jak lewarek) z półokrągłą zębatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NotExist Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Hej. Nie wiem czy już uzyskałeś odpowiedź w prawdzie minęło 2 miesiące, ale miałem identyczną sytuację we Fluence '14r. Musisz rozebrać boczek, odkleić styropiany tłumiące, i cały system nożycowy trzyma się o ile dobrze pamiętam chyba na 2-4 śrubach. wyjąć go niełatwo, trzeba się nagimnastykować. u mnie akurat wypadł plastikowy trzpień okrągły z metalowej ramy przez co się pogięła, wystarczy żaba, jakiś młotek i da się naprostować. włożyć jest o wiele łatwiej. A, i obowiązkowo zaopatrz się w kilka spinek do tapicerki, mi udało się złamać "tylko" 3. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi