Muro87 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Cześć, czy ten rezystor jest odpowiedzialny za pierwszy bieg wentylatora przy włączonej klimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Tak. Edytowane 11 Maja 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Witam. Wymiana bezpiecznika termicznego rozwiąże problem dodatkowo przeczyść styki. Kosztuje parę groszy warto wymienić - nowy rezystor kosztuje chyba, że drut oporowy jest uszkodzony. Ja wymieniałem bezpiecznik - ruszył pierwszy bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muro87 Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Taki będzie dobry? Bo na moim nic nie można odczytać.. Edytowane 12 Maja 2020 przez Muro87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Witam. Proponuję coś okolice 200 st. C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muro87 Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ok, a jakąś podpowiedź jak się go wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Te 200 stopni może być za dużo bo rolą tego bezpiecznika jest zabezpieczenie przed nadmiernym wzrostem temperatury spirali. Cały element jest zatrzaśnięty w plastykowej obudowie wentylatora i chodzi o to by tej obudowy nie nadtapiać. Wymiana jest stosunkowo prosta po zdjęciu metalowej obudowy. Obudowę zdejmiesz naciskając kombinerkami na wystające cztery zaczepy. Sam bezpiecznik jest mocowany tylko na zacisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muro87 Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Wymieniłem na 192 stopnie, innego nie było w sklepie. Zresztą nieźle się na szukałem żeby dostać później zamontuje i dam znać czy działa. Wszystko śmiga, dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bysiu Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Witam panowie mam podobny problem w którym miejscu jest ten razystor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 W okolicach wentylatora. W megane 4 po prawej stronie na górze. Możesz mieć podobnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muro87 Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Numer 25, odkręcasz 2 mocowania wentylatora od góry i ładnie wychodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi