Piotrektg Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witam wszystkich. Piszę z zapytaniem czy ktoś z was montował hak i wiązkę elektryczna do Megane 4 Grandtour. Czy macie może jakieś filmiki lub zdjęcia z montażu? Czy macie może jakieś doświadczenie w tym zakresie? Kupiłem hak i wiązkę i zastanawiam się czy montować je własnymi siłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jery01 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Cześć Można wiedzieć jaki zestaw zakupiłeś ? Oryginalny Renault Bosal czy jakiś zamiennik ? Sam się właśnie zastanawiam nad montażem. W załączeniu instrukcje montażu. Hak.pdf Wiązka_do haka.pdf Edytowane 25 Maja 2020 przez jery01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrektg Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Hak Steinhofa i wiązka dedykowana. Najtańszy oryginał w serwisie kosztuje 2600zl. Ale jak patrzę na to co podeslales w załącznikach to wszystko wygląda tak samo jak w moim zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrektg Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Tak udało się. Hak i wiązka dedykowana zamontowane. Wszystko działa bez zarzutów, czujniki parkowania wszystko ogarniaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa221 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ja montowałem polski hak i wiązkę Jager wszystko działa, koszt haka z przesyłką niecałe 900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irishrover74 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Piotrektg @kawa221 A nie chcielibyście pochwalić się zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) Witam mam pytanie bo chciałbym zamówić w serwisie hak wraz z wiązka. Czy do tego jest potrzebny jakiś moduł czy po prostu montuje i wszystkiego powinno działać. Hak kosztuje składany ok900 zł zwykły ok 500zl a wiązka 180 zł Edytowane 22 Września 2021 przez slawlik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Do składanego jest inna wiązka. Różnica wynika z umiejscowienia gniazda haka. Wiązka polecam kupić oryginalną- dobra integracja z resztą pojazdu, brak cięcia kabli, wszystko na kostkach. Z wiązką jest moduł. Sam jestem w trakcie montażu haka akcesoryjnego, składany. Do tego oryginalna wiązka dedykowana. Hak kupiony, ale montaż to dopiero na wiosnę. Przy haku składanym (w kombi) demontuje się to żelaztwo z pod zderzaka tylnego. Przy pozostałych nie mam pewności czy nie pozostaje. Jeśli to pewnie będzie wystawać pomimo odpięcia kuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Te ceny ci podawałem to ceny z ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 7 godzin temu, slawlik2 napisał: to ceny z ASO Skoro to ASO to oni będą wiedzieli co jest potrzebne do danego egzemplarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 A ma ktoś może schemat montażu i podłączenia wiązki do megane IV HB bo nie wiem czy jak kupię w serwisie cały zestaw czy przy tym jest instrukcja montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Do żelaztwa jest instrukcja dołączona tak samo jak do wiązki. https://www.tech-accessoires.renault.com/renault-techaxs/home;jsessionid=EA17372CAB7C13465EC2AADAB7574B80.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 A oprócz wiązki potrzebny jest jakiś moduł i czy jest potrzebna ingerencja komputera żeby wszystko zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Wiązka = moduł. Moduł jest częścią składową wiązki. Tak, będzie konieczność ingerencji komputera. Wystarczy do tego Ddt4all. Jedna opcja do zmiany. Tak traktuje instrukcja wiązki. Na marginesie: te tańsze haki składają się "belki" i "kuli" plus trzeci element wiązka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi