qubas Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Witam forumowiczów, Posiadam klimatyzację manualną w Megane 3 i mam takie pytanie: Jak przeczyścić odpływ z klimatyzacji? Nawet po dłuższej jeździe nic nie kapie pod samochodem. W środku sucho wszędzie. Czy jest jakiś sposób na wypięcie tej rurki (strzałka na rysunku)? Może jest inny sposób na udrożnienie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Udrażnia się od dołu po odkręceniu osłony termicznej. Zamulenie najlepiej przebijać stalową linką cięgna rowerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qubas Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Od spodu po środku samochodu (na wysokości przodu siedzeń) wychodzi rurka gumowa bezpośrednio z blachy podwozia i kończy się kolankiem 90 st skierowanym w tył samochodu. Od czego ona może być? Odwodnienie podłogi? Odstawiałem, że to ona jest od odwodnienia klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Tak to na. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) 15 minut temu, qubas napisał: wychodzi rurka gumowa bezpośrednio z blachy podwozia i kończy się kolankiem 90 st skierowanym w tył samochodu. Od czego ona może być? Odwodnienie podłogi? Odstawiałem, że to ona jest od odwodnienia klimy. To jest właśnie odwodnienie klimy ale praktycznie nigdy się nie zatyka, nie ma w nim klapki jak w poprzedniej wersji. Jest po siedzeniem kierowcy obok wydechu. Edytowane 23 Maja 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi