kesudnik Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Cześć, Pojawia mi się pomarańczowy klucz i komunikat skontroluj start & stop, mechanik szuka i nie może znaleźć przyczyny jakieś sugestie? Przejrzałem podobne tematy jednak nic to nie dało. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Sprawdzić sprawność akumulatora testerem pod dużym obciążeniem. Niestety te akumulatory wytrzymują niewiele więcej niż 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesudnik Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dnia 7.07.2020 o 22:07, jabrze napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Niby sprawdzał akumulator ale pewnie bez obciążenia. Czyli co odpalić klimę, radio i sprawdzić? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Nie to nic nie da. Konieczny jest podjazd na tester. To jest specjalny akumulator o innych parametrach jak normalne kwasowo-zasadowe. W samochodzie jest zaawansowana elektronika, która nim steruje. Jego trwałość jest uzależniona od eksploatacji, czyli przejazdów w codziennym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesudnik Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Dnia 7.07.2020 o 22:29, jabrze napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Zmieniłem akumulator na nowy, niestety dalej mam: "skontroluj samochód" "start&stop do kontroli" Bezpiecznik od ten od akumulatora mam 30 taki powinien być? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Jak Ci nie zależy na systemie S&S to go wyłącz elmem, może komunikat zniknie. W tym systemie bierze udział czujnik zamknięcia maski, możesz na próbę go odłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yugo Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Witam. Miałem kiedyś podobny problem. Stojąc od przodu samochodu, znajdź za akumulatorem czarną obudowę, do ktorej dochodzą grube kable. Na lewej bocznej ściance tej obudowy, mniej więcej w połowie wysokości jest szklany bezpiecznik 5A. U mnie był przepalony. Po wymianie komunikat już się nie pojawił. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel00 Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Dnia 2.08.2020 o 18:31, yugo napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Mam ogromną prośbę. Możliwe że u mnie też ten bezpiecznik jest przepalony, ale nie będę tutaj spamował o co chodzi. Czy byłby ktoś uprzejmy wrzucić FOTKĘ tego bezpiecznika za akumulatorem? Niestety nie mogę go znaleźć za nic w świecie... Bardzo proszę. REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Pewnie chodzi o ten umieszczony pod gumową osłonką u dołu z boku modułu odłączania aku. Z tym, że on nie jest szklany, może chodzi o inny? Edytowane 4 Listopada 2020 przez aniewa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yugo Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Tak. Chodzi właśnie o to miejsce. Wyciągając te osłonkę wyjmuje się bezpiecznik. Jest to umieszczone od strony skrzyni biegów. Na zdjęciu widok od strony skrzyni biegów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nfnp Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Dnia 10.07.2020 o 19:21, aniewa napisał: Jak Ci nie zależy na systemie S&S to go wyłącz elmem, może komunikat zniknie. Masz może info, czy po wyłączeniu systemu na stałe, komunikat znika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Wyłączasz system S&S oraz komunikaty od tego systemu. Wówczas nic się nie wyświetla. Obie funkcje w module UPC/USM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel00 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 1 godzinę temu, nfnp napisał: Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Masz może info, czy po wyłączeniu systemu na stałe, komunikat znika? UDAŁO SIĘ! Rozwiązanie problemu: w moim przypadku wystarczyła wymiana bezpiecznika z boku modułu akumulatora, plus oczywiście reset błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nfnp Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 23 godziny temu, aniewa napisał: Wyłączasz system S&S oraz komunikaty od tego systemu. Widzę, że jesteś z Chełma. Byłbyś chętny ogarnąć ten temat? A może bywasz czasami w Lublinie? 22 godziny temu, daniel00 napisał: wystarczyła wymiana bezpiecznika z boku modułu akumulatora U mnie niestety ten bezpiecznik wygląda na cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Jutro będę w Trawnikach, jak chcesz to wpadnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi