Jump231 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Witam zakupiłem taki zestaw androida do M3. Wszystko działa jedynie świeci się błąd poduszki pasażera. Może ktoś potrafi pomóc i co zrobić żeby tego nie było? Foto w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Może ruszyłeś jakąś wtyczką. Miałeś odłączony aku przy montażu? Skasuj błąd w DDT i zobacz czy wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jump231 Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Nie tędy droga wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Jak jest ok, skoro świeci błąd poduszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jump231 Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Wtyczki wszystko jest ok bo na oryginalnym wyświetlaczu wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Na oryginalnym bład poduszki nie świeci a świeci tylko na chińczyku ? Jest tak kontrolka zapięcia pasów. A kontrolka poduszki pasażera? Edytowane 10 Lipca 2020 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 A jak podłączysz się kompem/tel to jaki błąd pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyrochu Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 czy jak wymieniales radio zostaly ci jakies wolne wtyczki jak tak to zrob zdjecie REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jump231 Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Tak coś tam zostało postaram się dziś wysłać foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technics Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Witam Właśnie jestem w trakcie instalacji i męki z tym radiem. Gra 2 razy lepiej niż fabryczne. Kupiłem najbogatszą wersję 4G Lte i 2/32 GB pamięci. Kłopot w tym że wtyczka która idzie do oryginalnego wyświetlacza nie pasowała do wtyczki od nowego radia. Musiałem wyciąć plastyk z przodu tak aby piny wystawały ( są to wtyczki 24 pin). Po odpaleniu z kluczyka zapala się info aby sprawdzić poduszkę pasażera i że jest ona wyłączona. Po podpięciu starego ( oryginalnego wyświetlacza komunikat znika). Komputer po przeskanowaniu błędów nie znajduję żadnego. Od kilku dni jestem w kontakcie z chińczykami i wysłali mi plik do aktualizacji "adaptera" canbus. Tyle że nie jest to takie proste a ich angielski jest jaki jest. Ma ktoś pomysł albo już to przerabiał?? Sterowanie z kierownicy działa po części nie wszystkie przyciski. Zmiana modelu samochodu w ustawieniach protokołu sterowania (canbus) nie wiele pomaga. A to instrukcja jak zaktualizować canbus-a. Jest ktoś jest w stanie po ludzku wytłumaczyć jak ten plik zgrać do docelowego folderu na urządzeniu???? Nie jestem Chuck Norris qrde 1.(Canbus) 1. Copy the upgrade file with U disk first, The upgrade file of the Canbus is the. iap suffix file, Add canupdate before it. Insert the U disk into the modified host and copy the modified name upgrade file to the root directory of the host's own memory. 2. On the host page, find settings-factory settings-protocol upgrade and uninstall 3. Find the protocol box (Canbus) upgrade, Click "agreement company selection"-"Shang photography", Then click upgrade ". Moz Witam Właśnie jestem w trakcie instalacji i męki z tym radiem które zonee chce kupić. Gra 2 razy lepiej niż fabryczne. Kupiłem najbogatszą wersję 4G Lte i 2/32 GB pamięci. Kłopot w tym że wtyczka która idzie do oryginalnego wyświetlacza nie pasowała do wtyczki od nowego radia. Musiałem wyciąć plastyk z przodu tak aby piny wystawały ( są to wtyczki 24 pin). Po odpaleniu z kluczyka zapala się info aby sprawdzić poduszkę pasażera i że jest ona wyłączona. Po podpięciu starego ( oryginalnego wyświetlacza komunikat znika). Od kilku dni jestem w kontakcie z chińczykami i wysłali mi plik do aktualizacji "adaptera" canbus. Tyle że nie jest to takie proste a ich angielski jest jaki jest. Ma ktoś pomysł albo już to przerabiał?? Sterowanie z kierownicy działa po części nie wszystkie przyciski. Zmiana modelu samochodu w ustawieniach protokołu sterowania (canbus) nie wiele pomaga. A to instrukcja jak zaktualizować canbus-a. Jest ktoś w stanie po ludzku wytłumaczyć jak ten plik zgrać do docelowego folderu na urządzeniu???? Nie jestem Chuck Norris qrde 1. Copy the upgrade file with U disk first, The upgrade file of the Canbus is the. iap suffix file, Add canupdate before it. Insert the U disk into the modified host and copy the modified name upgrade file to the root directory of the host's own memory. Alibaba Translation 2. On the host page, find settings-factory settings-protocol upgrade and uninstall Alibaba Translation 3. Find the protocol box (Canbus) upgrade, Click "agreement company selection"-"Shang photography", Then click upgrade ". Może schemat pinów wyświetlacza oryginalnego radia ktoś ma. Jeszcze jedna ciekawostka po kilku godzinach radio samo się włącza i wyświetlacz (pulpit) świeci cały czas rozładowując akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotyrekin Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 W dniu 10.07.2020 o 20:34, Jump231 napisał: Wtyczki wszystko jest ok bo na oryginalnym wyświetlaczu wszystko gra Witam też zmieniam radio i mam identyczny problem. Jak poradziłeś sobie z problemem kasowanie błędu wystarczyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARZI Opublikowano 9 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 (edytowane) Widzę, że problem się powiela u mnie M3 jest identycznie jak opisujecie, różnica jest taka, że w komplecie mam can busa od Megane 4, clio5 tak się pewnie pomylili przy wysyłce. Myślałem aby zostawić oryginalny panel z tym, że planuję go przenieść w miejsce starego oryginalnego radia. Niestety wiąże się to z przedłużeniem wiązki. Codo przycisków sterujących u mnie nie działały w ogóle. Myślę, że to wina interfejsu can-bus Edytowane 9 Czerwca 2024 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matez Opublikowano 16 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Podpinam się pod pytanie, z tym że robię radio samodzielnie i gdy wyjmuję wyświetlacz pojawia się ten błąd. PODEJRZEWAM że może to być związane z LEDami, które są na wyświetlaczu - system ich nie widzi (nie ma poboru prądu) i wywala błąd poduszki. Pytanie co zrobić zamiast - podłączyć jakieś ledy na szybko wyprowadzone z wiązki, rezystory? Mam nadzieję że nie canbus bo byłoby to o wiele trudniesze do naprawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverGTA Opublikowano 8 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Tu jest jedno z rozwiązań - kieszeń z taką płytką po ok 10$ na ali: Ja wymontowałem i wydrukowałem obudowę na fabryczny wyświetlaczem od radia więc mam duzą płytkę zamiast takiego maleństwa - na ten topic trafiłem po blisko roku od rozwiązania problemu z poduszkami (wymuszony przez diagnostę na przeglądzie) także nie jest źle. Grunt by była wiązka, bo nie z każdym CANboxem dodają odpowiednią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi