Hokusek Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam, Wg wyszukiwarki „… Doc” nr tarcz tylnych, które są dedykowane to: OEN 432000166R — RENAULT OEN 432009292R — RENAULT OEN 432024629R — RENAULT Tarcze te (w zależności od producenta) mają różną głębokość : 74,1 mm, 86,2 mm, 87 mm i 87,5 mm oraz różną średnicę otworu centrującego: 50,2 mm, 50,4 mm i 52,3 mm. Tarcze te są z pierścieniami nadajnika impulsów. Skąd takie różnice i czy są one ważne z punktu widzenia montażu (czy będą pasowały) ? (chodzi mi o różnicę głębokość tarcz względem zacisku hamulcowego – … np. tarcza o gł. 74,1 mm i np. tarcza o gł. 87,5 mm? ) Pozdr. Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez Hokusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ze względu na elektryczny ręczny. Ja mam tarcze osobno i piastę osobno. Jeszcze nie znalazłem tych tarcz. Grubość około 9 mam. Wyglądają tak samo jak od Kadjara czy Nissana tylko że te mają grubość 13 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 ok, nie mam elektrycznego ... ale i tak nie wiem która głębokość będzie właściwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zdjąć koło i pomierzyć. W MIV są hamulce z MIII, oprócz mojego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 dz. za informacje. Z catcar.info wynika, że dedykowane są z nr OEM 432009292R . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dla uściślenia 432009292R to są tarcze z piastami. Bardzo dobre rozwiązanie. Niestety nie do mojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Szwagier, tam są dwa rodzaje tarcz, ale we wszystkich firmach podają, że różnica polega na tym, czy w wyposażeniu samochodu są tylne koła skrętne czy nie. Obie te tarcze są z piastami zintegrowanymi. Ty sam osobiście wymieniałeś lub byleś przy wymianie, ze twierdzisz są oddzielnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 z piastami ? czy raczej zintegrowana z łożyskami ? Jeżeli macie pewne informacje, proszę podać nr OEM jest właściwy do mojej megane IV , bo nie chciałbym, żeby ten post przerodził się w zbyteczną polemikę nt. wiedzy użytkowników czy jej braku .... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Omega, Hokusek: w przeciwieństwie do Was, wiem co mam na samochodzie. Nie mam skrętnych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Szwagier24a, może i nie wiem co mam w samochodzie, ale po co ta "wycieczka" pod moim adresem ? Czy napisałem coś uszczypliwego ? Chyba nie ... ale skoro masz taką wiedzę, to podziel się ... odpowiadając na mój post. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Hokusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam. Do tematu podszedłeś bardzo profesjonalnie - znalazłeś nr kat, wymiary. Brakło jeszcze tylko zdjęcia koła i zrobienia pomiarów. Postanowiłem prostować w tym temacie bo: - mam takie auto - mam zdecydowanie inne tarcze niż Ty aby przestrzec przed pochopnym zakupem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Ja tam nie jestem obrażalski, a nawet jak się obrażę, to szybko mi przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Spoko ... Ja też nie jestem obrażalski ... Ale jakie mam kupić tarcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Celowałbym w te: https://allegro.pl/oferta/snr-tarcza-hamulcowa-z-loz-tyl-lozyskiem-megane-iv-9142615115 Na bardzo upartego, możesz ją zdjąć i przemierzyć, choć mnie by się nie chciało. Wziąłbym te z linku powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 dz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi