nowy1982 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Witam proszę o pomoc bo już nie wiem co się dzieje falują mi obroty w granicach 700-750 wszystko wymienione , uszczelnili , świece , cewki co mam jeszcze sprawdzić?????prosze o pomoc bardzo mocno. Do tego postępuje przy przełączeniu na gaz na zimnym Edytowane 4 Września 2020 przez nowy1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Zakręcasz butlę gazową i sprawdzanie zaczynasz tylko na benzynie. Tak duże wahania obrotów mogą być przy nieszczelnym kolektorze dolotowym. Map Sensor musi stać sztywno. Tam są dwa oringi które twardnieją i należy je wymieniać (lata robią swoje). Prawidłowe obroty to 700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 4 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Ale przy rozgrzanym jest stabilnie 700 Gdzie jest ten map sensor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 33 minuty temu, nowy1982 napisał: Gdzie jest ten map sensor ?? Lewy tył na kolektorze dolotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 4 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 A dlaczego na ciepłym jest ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Widocznie oring łapie temperaturę i się uszczelnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Dnia 5.09.2020 o 03:13, Renia08 napisał: po co mnie przedrzeźniasz A masz może rozmiar tych oring?? REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 8x2 chyba 8 mm średnica 2mm grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Potwierdzam rozmiary - 2 szt. na temperaturę 205 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 A co jeszcze może być przyczyna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Tu potrzebne są dokładne dane wielu parametrów. Nigdy nie musiałeś dolewać płynu chłodzącego?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Nie Map sensor siedzi mocno i boje się ze zerwie. Czy winny może być nieszczelny oring odmy bo miałem wymieniane ale ten od odmy był za duży i nie został wymieniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 2 godziny temu, nowy1982 napisał: Czy winny może być nieszczelny oring odmy Przecież ma związek z układem dolotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Według mnie rozjechane mapy wtrysku. Pojeździj na samej benzynie trochę km. Gazownik powinien potwierdzić moje słowa. Bez diagnostyki komputerowej nic nie wskóramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Dnia 5.09.2020 o 18:15, szwagier24a napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Ale na gorącym jest ok REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi