Andrzej-2010 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 45 minut temu, antusfc napisał: Wczoraj o 1 w nocy nastała cisza. Z pomocą kolegi mechanika wymieniłem komplet ( pasek, pompa, napinacz ) oryginał renault. Czyli problemem była pompa wody - tak jak sugerowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antusfc Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Wycie wróciło. Na początku było ledwo słyszalne, teraz po jakichś 600 km słyszalne dość wyraźnie.. nie mam pojęcia co to.. na razie odpuszczam. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 W 1.6 jak się nagrzeje mocno silnik (zwłaszcza latem) to tak słychać ten pasek. Słyszałem wiele MII i III z tym silnikiem jak wyje ten pasek. Sam też tak miałem w MII 1.6. Zareklamowałem wymianę rozrządu - poprawili i cisza. Czasem wydawało mi się że go słyszałem w bardzo gorące dni. Teraz jestem po kolejnej wymianie rozrządu (minęło kolejne 5 lat). Warsztat ten sam, ale mechanik inny - zrobił dobrze bo sam ma takie auto. Rozrząd Ina tak jak poprzednio. Sam teraz mam inny problem: na niedogrzanym silniku lub niedostatecznie rozgrzanym to w zakresie obrotów 2200 -2600 słyszę jakby się coś zacierało. Nie jest to wycie ani piszczenie. Dźwięk niższy niż popiskujace klocki hamulcowe a wyższy niż pasek rozrządu. Po przejechaniu około 10 km dźwięk ustaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi