Hugepici Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 23 godziny temu, CzechuXX napisał: U mnie są zacieki na szybie. Na dole sucho. Byłem przekonany, że to stop puszcza na uszczelce. No ale teraz przy otwarciu klapy bagażnika okazało się że leci z okolic wycieraczki w kierunku światła stop. Myślicie, że to uszczelka wycieraczki w szybie? Z zewnątrz nie wygląda na zmęczoną. to miałem zakleiłem ją silikonem bezbarwnym już nie leci więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 10 godzin temu, Hugepici napisał: zakleiłem ją silikonem bezbarwnym Od zewnątrz czy od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Podepnę się do tematu. Dziś obmyłem autko z brudu, wsiadłem i w pewnym momencie w lusterku wstecznym zauważyłem że kapie woda. Zlokalizowałem skąd kapie (zdjęcia poniżej). Woda widoczna na łączeniu plastików zaznaczone na zdjęciu. Woda zbiera się przy lewym jak i prawym łączeniu. Czy do uszczelnienia będzie w tym przypadku światło stop czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Na 99% uszczelka trzeciego światło stop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Godzinę temu, Dziambel napisał: Na 99% uszczelka trzeciego światła Jak rozumiem trzeba ściagnąć tą osłonę środkową którą trochę widać na moich zdjęciach i światło trzyma się na trzech zaczepach? Usunąć starą uszczelkę, oczyścić, odtłuścić i w miejsce gdzie była stara uszczelka poprowadzić chociażby dobrej jakości silikon motoryzacyjny i wszystko złożyć? Czy coś dodatkowego robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugepici Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 10 godzin temu, CzechuXX napisał: Od zewnątrz czy od środka? od zewnątrz kleiłem pomiędzy tą gumą a szybą i już sucho od wiosny na szybie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Przykład źle zabezpieczonego otworu podłużnicy do którego wchodzi stelaż haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 22 godziny temu, Sadam49 napisał: Jak rozumiem trzeba ściagnąć tą osłonę środkową którą trochę widać na moich zdjęciach i światło trzyma się na trzech zaczepach? Usunąć starą uszczelkę, oczyścić, odtłuścić i w miejsce gdzie była stara uszczelka poprowadzić chociażby dobrej jakości silikon motoryzacyjny i wszystko złożyć? Czy coś dodatkowego robić? Dokładnie, trzeba zdjąc plastik od środka i będzie dostęp do światła, wyjmujesz i reszta tak jak napisałeś, ja tak zrobiłem i mam od 4 lat spokój ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi