krzys2263 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Witam mam pytanie. Wyjeżdżam na tydzień w delegację i auto nie będzie używane. CO zrobić odpiąć sam akumulator co zostawić czy zabrać to w cieplejsze miejsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Nic się nie stanie u mnie auto stoi nieraz po 2 tygodnie i problemu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 20 minut temu, krzys2263 napisał: CO zrobić odpiąć sam akumulator co zostawić czy zabrać to w cieplejsze miejsce ? Jeżeli jest w dobrym stanie, to taki okres bezruchu mu nie zaszkodzi, -natomiast jeżeli ma 5 - 6 lat, to może przyspieszyć jego koniec, Jeżeli masz możliwość zostawić go w cieplejszym miejscu ; to wyjdzie mu na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Głupie gadanie, i sianie plotek przez Andrzeja. Mam Akumulator Renault ( nie wiem czy od nowości od 2009 roku czy może przez okres gwarancji we francji go nie wymienili). Auto stoi w garażu podziemnym teraz po 2/3 tygodnie i pali bez problemu. Jeśli nic na "lewo" nie ciągnie Ci prądu autorze wątku to nic się nie stanie. Żadnego wykręcania klem, Również stał po 2tyg pod chmurką kiedy temperatura dochodziła do -3 po 2 tygodnie jeszcze w 2020 i bez problemów zakręcił i zapalił, z tym że już nie z takim wigorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 30 minut temu, czik3n napisał: Mam Akumulator Renault ( nie wiem czy od nowości od 2009 roku czy może przez okres gwarancji we francji go nie wymienili). I kto tu głupio gada i sieje plotki, - nie spotkałem akumulatora samochodowego, który wytrzymuje 12 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Dlatego mówię, że nie wiem czy nie był przed końcem gwarancji wymieniany przez serwis ( sam mam wymienione dwa w innych autach po 3.5 roku np ). Zdrowy akumulator nawet stary nie wyładuje się jeśli nic nie ciągnie prądu na lewo ( choćby żaróweczka w bagażniku). Jak akumulator nigdy nie był rozładowany to będzie trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butt-head1980 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Witam jeśli chodzi o akumulator to mój ma 13 lat i jest orginalny jazda głównie po mieście krótkie odcinki, akumulatorowe po tygodniu stania nic nie będzie nawet staremu, ale trzeba dbać tzn. choć raz w roku doładować i skontrolować poziom na ładowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi