Revac Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Witajcie, Do pompy paliwa przestało docierać zasilanie. Auto to Megane 2 1.6 16v benzyna + gaz. W internecie znalazłem informację że w benzyniakach jest bezpiecznik od pompy paliwa a przekaźnik jest wlutowany w płytę z bezpiecznikami. Sprawdziłem wszystkie dostępny bezpieczniki czyli w pod kierownicą i w skrzynce pod maską jak i te duże bezpieczniki pod skrzynka, wszystkie są ok. Teraz pytanie, gdzie i czy jest bezpiecznik od pompy paliwa. Nie rozumiem tego zdania. Gdzie to może być. "This unit is located in the engine interconnection unit, below the Protection and Switching Unit." REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Rysunek ze schematem rozmieszczenia przekaźników który dołączyłeś dotyczy tylko fabrycznej wersji LPG. Normalnie tak jak już wyczytałeś, przekaźnik pompy jest w skrzynce bezpieczników pod maską. Nie ma tam specjalnego bezpiecznika od pompy paliwowej. Często przyczyną jest wypalony pin numer 2 w brązowej wtyczce skrzynki bezpieczników pod maską zasilający pompę paliwową. Należałoby sprawdzić wtyk z żółtym przewodem przy samej pompie. Może też nie być przejścia we wtyczce pod fotelem kierowcy. Link do bezpieczników M II z tego forum bezpieczniki M II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revac Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Dnia 16.03.2021 o 16:47, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - aniewa Dziękuję bardzo za pomoc. Okazał się spalony pinw brązowej kostce. Wyczyściłem go trochę ścisnąłem i działa. Oczywiście pin do wymiany. Liczę że ten temat pomoże wielu posiadaczom meganek w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi