Michoxx Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Witam, od jakiegoś czasu coś zaczęło stukać z lewej strony z przodu, zregóły stuka w trakcie jazdy na wprost przy skręcaniu raczej jest cicho i że stałą prędkością, przy hamowaniu i przyspieszaniu też cicho, przy powolnej jeździe przez dołki i progi zwalniające często cisza, najbardziej dudni na delikatnie nierównej nawierzchni czasem stuknie raz czasem będzie to cała seria puknięć. Maił ktoś do czynienia z czymś podobnym? Może to być wewnętrzny przegub półosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Sprawdź łączniki stabilizatora przechyłu i podpory drążka stabilizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek0490 Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 U mnie jak półoś była do wymiany to był tego typu objaw, że przy przyspieszaniu, przy wciśnięciu gaz w podłogę było charakterystyczne szarpnięcie. Można było to zaobserwować przy prędkości około 60 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Łącznik stabilizatora poszedł na pierwszy ogień w tamtym tygodniu ale nie pomogło. Dzisiaj obejrzałem to jeszcze raz półoś trzyma się sztywno, stabilizator też wygląda ok, ale zauważyłem prawie wyrwane gumy w wahaczach po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Czyli wymiana tulei wahacza lub nawet całego wahacza, bo na przykładzie M2 wychodzi podobnie z robocizną za prasę. Zyskujemy na nowym sworzniu. Tu warto porównać do TRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi