Michoxx Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Ja jakiś czas temu kupiłem interfejs Vgate iCar3 na BT i polecam bez problemu działa z androidem używam pyclip i laptopem tam używałem ddt4all. Nie polecam interfejsów na wifi, ciężko było się połączy a jak już się połączył to często się rozłączał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 12 godzin temu, aniewa napisał: Powinien wynosić około 79 - 80 %. Zmienia się tylko podczas gaszenia silnika i przed uruchomieniem. Tak jak piszesz otwarcie jest w tych granicach. Ale muszę dodać że podczas wypalania przepustnica się zamyka jak nie obciążamy silnika:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Ostatnio miałem wyłączony podgląd przepustnicy podczas wypalania filtra. W serwisówce piszą, że bierze udział podczas wypalania filtra. Przy następnej okazji włączę w Torque podgląd tego parametru. Dzięki Grzesiu za informację.. Tak poza tematem. Zaciekawiło mnie, że podczas jazdy z aktywnym procesem wypalania filtra i po puszczeniu nogi z gazu następowało wyłączenie elektrozaworu zasilającego piąty wtryskiwacz. To może wiązać się z otwarciem przepustnicy powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Hmm ja bazowałem tylko na torque i nie zauważyłem wyłączania wtryskiwacza. Ale czasami się włączy na kilka sekund mimo że ma jeszcze sadzy do uzbierania. Ale tu może być błąd wskazania torque tak jak z chłodnica EGR:) Zamykanie przepustnicy przy nieobciążonym silniku ma sens. Lejemy mniej paliwa a wzrasta temperatura spalin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi