Renia08 Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Witam wszystkich. Planuje zrobić gruby przegląd i wydać kupę kasy na ten samochód. Chce dowiedzieć się z czego dochodzą niektóre dźwięki. Film nagrany z wydechu i silnika, czy to norma, że tak pracuje? Silnikiem nie szarpie w kabinie chodzi cicho i nic nie wibruje, to, że wydech do wymiany to wiem, ale czy te meganki tak sobie pracują. Kolejne filmiki są ciemne, gdyż w ciemnej uliczce nagrałem (robiłem koło) gdy zwracam i podczas ruszania i skręconych kół w lewo, słychać takie wycie, jak przez trąbe słonia na to mówię. Bardziej to słychać gdy auto się nagrzeje. Był gdzieś temat z megabka II lecz ludzie się skupiali na felgach, a to nie był ten trop. Dźwięk dochodzi z prawej strony auta, jakby z albo półosi, albo łożyska podpory a może z osprzetu silnika? Jak możecie to pomóżcie 20210510_233346.mp4 20210510_233122.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Witam. Ktoś coś rozpoznaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Ten tłumik to faktycznie tragedia, u mnie nie ma czegoś takiego. Chyba by mnie szlak trafił jakby tak to brzęczało . To wycie kiedyś miałem w jednym aucie ale no kurdę nie przypominam sobie co to może być, pogadam na dniach z mechanikiem co mi to robił, może On będzie pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 To wycie to pokazuje się dopiero gdy np. przejadę 20km, albo jak jest fest gorąco to szybciej się pokazuje. Dochodzi jakby z prawej strony siedząc w środku. Gdy cofam na lekkim wzniesieniu i skręcam to dopiero wtedy jest jeszcze gorzej. Myślicie, że to łożysko podpory? Podczas jazdy też czuje jakbym cały czas jechał po małych kamyczkach i niesie się to po pedałach, jakby jakiś element był luźny i uderzał o podwozie. Nie raz nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Często osłony termiczne nad wydechem się odrywają (spadają spinki lub pękają na mocowaniach ) i zaczynają drgać i wydawać dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 To nie to, wszystko usztywnione. Ewidentnie wydech jakby był pusty. Gdy włączoną mam klime to az dudnu z wydechu na wyższych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi