Decanab0l Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Witam. Jazda na autostradzie po 400km wyskoczyly komunikaty Awaria silnika Sprawdź pompowtryski Po zresetowaniu (wyciągnięcie karty) dalsza jazda 400km bez problemów.Podlaczylem do clipa pokazał te zapisane błedy,ale wszystko działa normalnie.Nie szarpie ,nie dymi,nie traci mocy,odpala normalnie, parametry wszystkie ok Ktos wie w czym problem czy ten typ tak ma REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Sterownik pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Skąd Ci się tam "pompowtryski" wzięły ? Przepisz/przekopiuj opis błędów + jakim interfejsem były odczytane, bo - zaczął bym od błędu prawdopodobnie związanego z czujnikiem położenia pedału sprzęgła (i powiązanym z nim komunikatem o wyłączeniu tempomatu/ogranicznika) - bo jeśli istnieje, może zagrażać bezpieczństwu uzytkowania samochodu (np. potencjalna możoliwość uruchomienia silnika na biegu) - sam komunikat o błędach sterowania wtryskiwaczami może dotyczyć chwilowych przerw np. na wtyczkach przewodów wtryskiwaczy - i poszukał bym przyczyny jeśli się on powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decanab0l Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Niestety nie wiem jakim interfejsem było to odczytane.Podjechalem tylko wyczytać ,co jest grane.od pory wystąpienia tych błędów zrobiłem już 600km i spokój . Przede mną następne 2000tys km i mam obawy czy coś nie walnie po drodze. Rozumiem że te wtyczki można wymienić czy można czyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Df029 błąd obwodu wtryskiwacza numer 4, zazwyczaj jest to foch komputera. U mnie pojawia się raz na 25 kkm bez żadnych skutków ubocznych. Zgasić silnik, ponownie uruchomić i ewentualnie skasować błąd. Jeżeli ten błąd zacznie pojawiać się stosunkowo często to tylko wymiana sterownika silnika tak jak pisze @omega. DF1012 to skutek pierwszego błędu standard bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Wątpię żeby to czyszczenie wtyczek pomogło, ja sugeruję sterownik, ale zawsze możesz poszarpać (nie powyrywać) wiązkami na uruchomionym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decanab0l Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Dzięki panowie za odpowiedzi.jezeli błąd będzie się pojawiał zastosuje się do w.w rad,póki co spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 2 godziny temu, Decanab0l napisał: Przede mną następne 2000tys km i mam obawy czy coś nie walnie po drodze. Jeśli masz do przejechania 2000tys km (czyli 2 000 000 km) to lepiej to sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decanab0l Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 22:07, mrarek napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Bez uszczypliwości kolego .Pisałem na szybko.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jmalos Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzień dobry wszystkim, mam pytanie odnośnie wtryskiwaczy w moim 1.5dCi (Megane III 110KM 2011) Jak sobie poradzić z błędami? 1 - DTC020341 (DF028) OBWÓD STEROWANIA WTRYSKIWACZEM: CYLINDER 3 4.DEF OBECNY 2 - DTC1525F3 (DF1012) ZGODNOŚĆ INF. MULTIPL. DLA REG./OGR. PRĘDK. DEF OBECNY Wymiana wtryskiwacza na nowy nie pomaga Zamiana miejscami nie pomaga 1/ Czy wymieniać komputer na nowy ( wydatek około 1 tys. zł i brak pewności że to pomoże) 2/ Czy może wymieniać wiązkę przewodów, też chyba małe szanse że to pomoże Prośba do wtajemniczonych w temat o pomoc. Dodam jeszcze że na razie nie obserwuję problemów z praca silnika. Niemniej boję się że na trasie będzie awaria. Edytowane 25 Sierpnia 2022 przez jmalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Warto sprawdzić ; - czy nie ma słabych / chwiejnych połączeń elektrycznych na wtrysku, - we wtyku ECU, - sprawdzić przewody/ przebicia, między wtryskiwaczem a wtyczką komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Sterownik do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi