Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje jutro sprawdzę.

Czujnik znalazłem znajduje się po lewej stronie tak jak kolega napisał po wymianie czujnika ciśnienia klima działała 7 dni  

Dziękuje za podpowiedż ale klima i tak nie działa według elektromechanika wszystko ok clip brak błędów czynnik jest a klima nie działa a i mechanicznie wszystko ok.

Klima działa przy temperaturze do 25 stopni a jak jest cieplej to nie. Powalczę jeszcze z nią opiszę jak rozwiąże temat 

• Prezes zmienił(a) tytuł na Czujnik klimatyzacji w Megane III
  • 1 miesiąc temu...

480 g świeżo nabity. Tak załącza się drugi bieg, filtr kabinowy 1 tydzień 

Ciśnienie wysokie i niskie wzorcowe sprawdzane przy nabijaniu klimy dwa dni temu

Kolejna próba dla klimy 32 stopnie(temperatura na zewnątrz) dystans 6 km klima przestaje działać polanie zimną wodą skraplacza i klima znowu chłodzi. Takich prób zrobiłem 3 i za każdym razem polanie skaplacza(chłodnicy) zimną wodą daje efekt że klima  chłodzi DZIWNE. Mechanicy rozkładają ręce a ja się gotuje w aucie

Może ktoś miał już podobny przypadek proszę o pomoc

To proste. Nie ma tu nic dziwnego. Masz do wymiany tę chłodnicę. Te czujniki o których napisał kolega Aniewa nie padają. W zasadzie to przy takim objawie (jak oczywiście nie ma wycieku czynnika) każdy mechanik musi się skierować ku chłodnicy. Na niej niszczą się lamelki i nie jest w stanie schładzać czynnika. Zależnie od stopnia uszkodzenia przestaje pracować w coraz niższej temperaturze. Przy kupnie uważaj, są dwa rodzaje. Odkręcając ten górny plastik podejrzysz numery. Sama wymiana prosta. Zderzak wychodzi łatwo.

• 3 lata później...
  • 10 miesięcy temu...

Mam pytanie odnośnie wymiany tego czujnika. Wystarczy tylko odkręcić stary i wkręcić nowy?? Czy przy odkręceniu mam się bać że  wywali mi czynnik?
Da się bez zdejmowania zderzaka? 
Wymiana wydaje się nieskomplikowana na pierwszy rzut oka🤔