Gość majchi96 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, Czy sprężarka powinna działać cały czas, czy w tym samochodzie działa cyklicznie na zasadzie kilkusekundowych przerw ? Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez majchi96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 To chyba tak powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchi96 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 niezależnie od temperatury otoczenia i ustawienia? Dodam że klima automatyczna ale nawet ręcznie ustawiając na low efekt jest ten sam. To już druga Renówka (wcześniej było Clio) ale pierwszy raz spotykam się z czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Ten układ działa na takiej zasadzie, że gdzieś tam jest czujnik temperatury i gdy jest schłodzone do temperatury X to odłącza chłodzenie. A gdy już się ociepli do temperatury Y to znowu zaczyna chłodzić. Dobrze ten cykl widać w układzie że sprzęgłem kompresora klimatyzacji. Gdy sprzęgło załącza to się wiatraki włączają. Gdy jest upał na zewnątrz to pierwsze rozłączenie kompresora powinno być po dłuższym czasie niż kolejne. Czy oprócz tego szarpnięcia widzisz inne niepokojące objawy? Źle chłodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchi96 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Chłodzi bardzo dobrze, pod tym względem byłem pozytywnie zaskoczony Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez majchi96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Były 2 wersje układu - z płynnym sterowaniem wydajnością sprężarki ( wtedy nie ma efektu szarpania) i z układem on/off sprzegła - tak jest we Fluence - czyli u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Potwierdzam w moim też się załącza co jakiś czas z tego co pamiętam gazu musi być 420g . Ale nie powoduje szarpania silnika jest taki charakterystyczny odgłos kliknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchi96 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Rozumiem, masz wersję przed liftingiem czy po? Wg katalogu ma być 515 g gazu Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez majchi96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 (edytowane) 1.6 silnik k4m738 rok 2011. Klime miałem nabijana rok temu i tam gdzie nabijalem tak mówił spec od klimy. Brakowało mi 30g. Ale teraz rozkminilem że coś nie tak chyba nabił mi bo do megane3 podają 480g. Nie ma czasem naklejki pod maską z rodzajem gazu i czynnikiem ?? Edytowane 22 Czerwca 2021 przez pawelsonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Szarpanie, czy wręcz duszenie silnika może świadczyć o zaniżonej ilości oleju w układzie smarowania. Oleju, który uzupełnia się zaraz po napełnieniu czynnikiem. U mnie zapomniano o nim i prawie zajechałem sprężarkę w dieslu. Było to po napełnianiu ręcznym. Nie popychany automat na to nie pozwoli, bo nie zakończy czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi