Zanioo Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Stała się rzecz niesłychana. Jechałem sobie na wymiane wydechu, zajechałem na stacje zatankować. Zatankowałem wyjątkowo 95, gdyż 98 nie było, czy awaria była, nie ważne. Pożniej wjechałem ma myjnie i zadowolony jadę dalej. Wyjazd na autostrade i szok, do 3 tys obrotów auto jedzie normalnie, powyżej 3 tys zaczyna szarpać, jakby gdzieś było przytkane. Czy ktoś ma pomysł co to może być ? Warsztaty dziś nieczynne i nie wiem co robić... Teraz po kilku km jazdy zauważyłem, że przyspieszając powoli nic się nie dzieje. Objawy są jedynie przy gwałtownym dodaniu gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Może w pompie paliwa spadło ciśnienie , które jest decydujące o ilości paliwa wtryskiwanego w określonym czasie do cylindra. Szybciej się objawia na gorszym paliwie. Być może wystarczy tylko wyczyścić połączenia z pompą elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Lub woda na myjni dostała się w nieodpowiednie miejsce. Jakąś elektryka, układ zapłonowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Godzinę temu, CzechuXX napisał: Lub woda na myjni dostała się w nieodpowiednie miejsce. Też stawiam na ten wariant; - stan styków w upc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi