cinek58 Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Witajcie. Silnik 1.4tce .. jakie wymiary , lub jaki numer katalogowy ma oring/ uszczelniacz na wężu - dolocie od strony turbiny. Gdzieś to widziałem ale nie mogę znaleźć ? dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Proszę bardzo: 8201089100, ciężko to dostać i cena jest okrutna. Popytaj w ASO, może trafisz na jakiegoś życzliwego osobnika, który pomoże ?. Ja założyłem oring FPM o wymiarach, o ile dobrze pamiętam, 38x3,5 i na razie spokój. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek58 Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Cieszę się, że mogłem choć troszkę pomóc. Jak uda Ci się kupić oryginalną daj znać gdzie i w jakiej cenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 48 zł dałem za ta uszczelke 3 lata temu w aso inaczej nie do dostania. Wygląda ona jak zimer ale bez sprężynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Laros Opublikowano 6 Lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Mnie oring kosztował 1,2 zł ?. To jest uszczelka wargowa, wraz ze wzrostem ciśnienia pompowanego przez turbinę jej zewnętrzna część zostaje dociskana do ścianek i uszczelnia układ. Sęk w tym, że wraz z upływem czasu i kilometrów uszczelka deformuje się i twardnieje, przez co przestaje spełniać swoje zadanie. Przy wymianie trzeba zwrócić uwagę aby zamontować ją w odpowiednią stronę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Czy poza tłustym nalotem przy uszczelce mieliście jakieś inne objawy np. gwizd lub syczenie podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Tak, co prawda nie był to gwizd ani syczenie, ale po pewnym czasie, po jeździe na wyższych obrotach i zatrzymaniu się na przykład na światłach, czuć było w kabinie zapach spalonego oleju. Za pierwszym razem myślałem, że to z samochodu stojącego przede mną, natomiast po kolejnym zorientowałem się, że coś nie tak jest u mnie. Okazało się, że jak uszczelka traci swoją szczelność, to mgiełka olejowa osadza się w dolnej części tego silikonowego łącznika i po zgromadzeniu się większej ilości oleju, po króćcu turbiny spływa na osłonę kolektora wydechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leelook Opublikowano 19 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 @Laros - dzieje mi się dokładnie tak samo i mam zapoconą turbinę, skapuje na wydech i śmierdzi. O-ring sprawdził się u Ciebie po dłuższym czasie? Czy lepiej poszukać oryginalnej uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi