Baju1007 Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam właśnie jestem po wymianie klocków przód i tył w megane 4 z elektrycznym ręcznym i pytanko bo przed wymianą jak miałem zablokowany hamulec to nie mogłem ruszyć a teraz po wymianie chwilkę przytrzyma lampka automatycznie gaśnie i po chwili puszcza i auto jedzie. Czy można wrócić do poprzedniego trybu? Czy coś się rozregulowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 To prawidłowo. Jeśli naciśniesz gaz to hamulec ma puścić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baju1007 Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 No tak ale przed wymiana musiałem sam odblokować i chciałbym aby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3drula Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Nie zrozumiałem do końca Twojego problemu. Chodzi o to, że jak włączysz elektryka to chwilę trzyma i puszcza, czy funkcję auto hold? Bo jeśli o pierwsze to faktycznie, coś nie halo z hamulcem i trzeba to ogarnąć, a jeśli o drugie, to ta funkcja działa tak że po zatrzymaniu samoczynnie zaciskają się klocki i puszczają dopiero jak naciśniesz gaz, chyba że wyłączysz to wcześniej to status funkcji jest zapamiętywany dopóki go nie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Auto hold wyzwalany jest nogą- trzeba odpowiednio mocno przycisnąć nogą hamulec. Wtedy pompa ABS zamyka zawory i utrzymuje to zbudowane ciśnienie w układzie hamulcowym do czasu sygnału z pedału sprzęgła i podniesienia obrotów że pojazd rusza z woli kierowcy. MIV ph1 nie ma auto hold. Mam elektryczny ręczny. Nie wiem czy ph2 ma autohold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Koledzy tylko że kolega ma MII (tak wynika z opisu) - MII miała w ogóle elektryczny ręczny (bo ja to pamiętam że miała taką wajchę co jak wolant mocy silnika w samolocie wyglądała) Edytowane 10 Lipca 2021 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Zły opis ma albo coś... bo napisał że, wymieniał w MIV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 13 godzin temu, szwagier24a napisał: Auto hold wyzwalany jest nogą- trzeba odpowiednio mocno przycisnąć nogą hamulec. Wtedy pompa ABS zamyka zawory i utrzymuje to zbudowane ciśnienie w układzie hamulcowym do czasu sygnału z pedału sprzęgła i podniesienia obrotów że pojazd rusza z woli kierowcy. MIV ph1 nie ma auto hold. Mam elektryczny ręczny. Nie wiem czy ph2 ma autohold. Miałem ostatnio mIV ph2 na testy z renault i miała autohold. Nie mniej jednak po zaciągnięciu ręcznego jak się chciało ruszyć to tył przysiadał i hamulec puszczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 To przysiadania miałem jak auto było nowe. Teraz staram się pamiętać aby nacisnąć na gaz puszczając sprzęgło. Wtedy zaciski zdążą się cofnąć zanim ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 W dniu 9.07.2021 o 20:06, Baju1007 napisał: No tak ale przed wymiana musiałem sam odblokować i chciałbym aby tak zostało A na 100% jesteś pewny, że przed wymianą klocków musiałeś ręcznie zwolnić "ręczny"? Ja mam zwykły ręczny i jak dostałem w zastępstwie z elektrycznym ręcznym to też zwalniałem go sam, aż raz zapomniałem i ruszyłem. Po ułamku sekundy sam się zwolnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Rzeczywiście chyba za szybko czytałem. Jeździłem kilkoma autami z elektrycznym ręcznym i w żadnym nie trzeba było go odblokowywać żeby ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi