halas2 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 (edytowane) 35 minut temu, Andrzej-2010 napisał: Czy wiadomo jak długo były te pęcherze powietrzne w paliwie??? Niestety nie wiem. Auto trafiło na szrot we Francji skąd go kupiłem. A że nie było bite i jechało metr do przodu i metr do tyłu to się skusiłem bo był dobra cena.:) Reszta wyszła w praniu ale liczyłem się z tym. Ps. Wiem że było kiedyśdawno na forum. Ale pamięta ktoś wymiar oringow w szybko złączkach? Ja podsmarowuje je smarem ale zdąży się Babel w paliwie od wielkiego dzwonu:( Edytowane 8 Sierpnia 2021 przez halas2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, prz3m3k1 napisał: Mechanik powiedział żebym wymienił wszystkie oringi przy grusCze i ogólnie przewodach paliwa. Koniecznie musisz zapewnić; - brak pęcherzy powietrza pomiędzy filtrem paliwa a pompą wtryskową, - ich obecność prowadzi do uszkodzeń wtrysków i pompy wtryskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k1 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Wymieniam jutro filtr, zamówiłem purflux , będzie ok? I będę zakładał nowe szybko złączki i przewód paliwowy, wyszstko zaciśnięte na opaskk. Zobaczymy czy będzie lepiej, mam nadzieję, że zakupie przezroczysty przewód paliwowy. Filtr zamontowany przez mechanika jakiś nieznanej firny, a znalazłem twój post stary ,gdzie pisałeś , że połowa filtrów jest źle skonstruowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Purflux będzie ok. Też u mnie wystąpił ten problem "STOP" i "Ryzyko awarii silnika" po podłączeniu PyClip błąd wtrysku, błąd wystąpił jednorazowo w obu samochodach Megan III i Scenic III, w obu przypadkach w trakcie dłuższej jazdy na ekspresówce z tym że w Megan wystarczyło zwolnić i samochód zaczął jechać normalnie po krótkim postoju na MOP problem ustąpił i komunikat zniknął, a w Scenicu trzeba było już błąd skasować bo sam nie zniknął. Po tych atrakcjach odnoszę wrażenie że problem występuje po rozgrzaniu się jakiejś części może sterownika, i widzę na forum że problem raczej występuje przy dłuższych trasach. Chyba najlepiej w takich przypadkach kupić jakiś ELM i mieć w pogotowiu PyRen, PyClip na telefonie żeby w razie czego ratować się w pierwszej kolejności kasowaniem błędu. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Michoxx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k1 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) Przejechałem trasę nad morze 1000km i wsyzstko było w porządku. Raz na jakiś czas silnik potrafił przerwać przy dodawaniu gazu ale ogólnie było ok. Dzisiaj jeżdżąc w okolicy domu silnik mocniej zaczął przerywać, nie mam żadnych błędów. Pomyślałem może jeszcze o potencjometrze przy pedale gazu, może tam warto zajrzeć i przeczyscic styki, dobrze szukam ? Po trzech latach bezawaryjnej jazdy mam stres wyjechać gdzieś tym autem, szukanie dziury w całym:) Edycja po trzech latach Może ktoś miał podobne problemy, odstawiłem auto to elektromechanika, sprawdził wszystko w tym samochodzie i we wtyczkach od wtryskiwaczy znalazł piasek. Po tym czasie zdążyłem auto sprzedać, osoba, która zakupiła to auto zrobiła ponad 50k km bez awaryjnie Edytowane 25 Listopada 2025 przez prz3m3k1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi