Kazionator Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Cześć, Zrobiłem właśnie trasę ok 300km z załadowanym bagażnikiem. Przy wyładunku gratów zauważyłem, że plecak leżący po lewej stronie tuż przy klapie jest ciepły od spodu. Pomacałem wykładzinę, to samo. Pod nią i pod wypełnieniem dotknąłem blachy na lewo od miski z zapasem i też była ciepła. Nie gorąca ale tak na czuja miała jakieś 40 stopni. Podejrzewam, że ciepło przeszło od spodu z tłumika. Pytanie jest takie czy to normalne? Wcześniej nie zwróciłem uwagi na nagrzewanie się tego miejsca, ale rzadko jeżdżę załadowany więc bagażnik ma trochę lepszą wentylację. Auto to Megane III ph I 1,6 benzyna hatchback. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAZI Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Cześć Spokojnie możesz się nie martwić, one tak mają, nawet diesel rozgrzeje ta podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 W MII mogłem gołą dłonią dotknąć końcowego tłumika po jeździe. Czy nad puszką masz tzw osłonę termiczną? To taka blacha niby Alu, która lubi odpaść j dzwonić albo się zgubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Mam osłonę termiczną a po długiej jeździe podłoga w bagażniku i tak jest ciepła. Widać ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi