Zanioo Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Witam wszystkich forumowiczow. Sprawa jest prosta. Chce zrobic krok po kroku mocna przednionapedowke z mojej megane 3 coupe 2.0. Na start dostala downpipe i caly wydech przelotowy 2,5 ". Teraz chce zbudowac cos naprawde ciekawego. Od czego zaczac ? Wtryski , turbo, sprzeglo , ic ? Sprawa bylaby prosta, gdyby budzet byl bez ograniczen, ale niestety robie krok po kroku. Czy ktos robil podobna operacje na tym motorze ? REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Wtryskiwacze i turbo musisz zrobić razem. Żeby co chwilę na program nie jeździć. A jak turbo to od razu chłodzenie. Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez CzechuXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Kurcze na autodoc wtryski sa takie same w rs i w wersji 180 konnej. To chyba nie mozliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Możliwe. Tuner mówił że wtryskiwacze mają duży zapas. Pompę też mamy z RS. Też wcześniej myślałem że inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 19 godzin temu, Zanioo napisał: Teraz chce zbudowac cos naprawde ciekawego. W jakie parametry celujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Pewnie 270-280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Celuje w 260, kazdy kon wiecej bedzie mile widziany. Gdyby ktos mial jakies czesci to tez chetnie kupie REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) nie byłoby prościej łatwiej szybciej kupić gt220 i zrobić chipa? Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez Quentin88 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 15 godzin temu, Quentin88 napisał: Papuga Prosciej, ale nie byloby tyle frajdy. REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6, 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golo89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zacznij od IC. Potem turbo, wtryski i będzie 260hp. Po mapie nowej oczywiście ? Ograniczać tylko może sprzęgło więc bądź gotów też i na taką wymianę. Do tego pierdoły w stylu świece i wkładka powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 12 godzin temu, golo89 napisał: Papuga Tak zrobie, wlasnie rozgladam sie za turbo i ic. REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6, 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golo89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Ja będę brał IC FMIC, cena/możliwości super wypada. Turbo jeszcze nie wiem bo to raczej za rok dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 11 godzin temu, golo89 napisał: Papuga Mozesz podeslac jakis link do ic? Czyli chcesz teraz wymienic sam ic ? Bedziesz robil program po tej wymianie ? REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5.6, 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golo89 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Polecili mi tego -> https://fmic.pl/intercooler/685-1213-intercooler-450x180x65mm.html Do tego od razu raczej wymiana sprzęgła na to z RS bo obecne ślizgało się przy 370Nm a seryjnie już mam 340Nm. I po tych zmianach strojenie. Zobaczę co wyjdzie i może przyszły rok zrobię resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Obecnie mam bardzo blisko 370Nm. Sprzęgło nowe luk. Nic się nie ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi