elf Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Zrobiłem sobie mini prasę, podnośnik 10t a na allegro zamówiłem zestaw do montażu łożysk Nie tak dawno wymieniałem tarcze z tyłu i na tych starych była przeprowadzona próba. Łożysko wyskoczyło aż miło. Trzeba się czymś zająć, aby w taką pogodę nie zdziczeć w domu Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez elf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 i super inicjatywa, choć pomysł stary jak świat. Tylko nie bardzo wiem, co chcesz u siebie wyprasowywać, bo z tyłu masz kompletne bębny z łożyskami a przód jest wieczny. Tak czy siak mocno popieram, bo sam też w miarę czasu i możliwości majsterkuję Naprawiam zarówno swój samochód jak i swój rower. Jak się tu czyta, że "mężczyzn" tworzą pisma, wydzwaniają do kierowników serwisu, bo nie potrafią znaleźć patentu na źle spasowaną klapę czy cieknące drzwi, to czuć prawdę o zniewieścieniu tej płci. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Mam podobną, trochę mniejszą zespawaną z grubych ceowników + podnośnik 2 tony. Daje radę i przydała się już niejednokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 @omega, prasa może służyć nie tylko do łożysk. Swoją drogą nie wiem, czy przód jest wieczny, bo przy większej prędkości zaczyna mi coś delikatnie huczeć przy jeździe na wprost, a głośniej gdy jestem na prawym łuku drogi. Prasa przyda się, bo syn ma kłada a przy nim co jakiś czas są do wymiany łożyska. Teraz zastanawiam się co by nowego z majsterkować Dawno temu zrobiłem sobie podjazd, kanału nie mam więc przydały się nie raz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 27 minut temu, elf napisał: Teraz zastanawiam się co by nowego z majsterkować Zrób sobie belkę do unoszenia silnika, przyda się przy wymianie rozrządu, sprzęgła itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Super robota. Mi się już powoli odechciewa robić mechaniki. W poprzednim aucie można powiedzieć że wszystko robiłem. Ale raz jak wyjąłem wahacz i półoś mi wyskoczyła z silnika i zamiast godziny zrobiło się 4 to policzyłem sobie, że jak na czas mojej naprawy pójdę do pracy to na pewno nie wyjdę na minus. Teraz wolę elektryką się pobawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, aniewa napisał: Zrób sobie belkę do unoszenia silnika, przyda się przy wymianie rozrządu, sprzęgła itp. Zapewne dobry pomysł. Przy poprzednim wymieniałem sam, ale tu raczej przy rozrządzie nie będę się bawił i jeszcze długo zapewne nie będzie robiony bo silnik ma raptem 3 lata. @CzechuXX , jedni bawią się elektryką inni mechanika Teraz coś z bębna od pralki. Przydaje się gdzie nie ma miejsca na palenisko a kiełbaski by się opiekło albo na kociołek. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 No to trochę wynalazków już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 (edytowane) Jeszcze kilka by się znalazło np. kwietniki z opon i kilka ogrodowych chłopków, które rozdałem. Edytowane 1 Września 2021 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Ludek fajny ale wycinanki z opon już się opatrzyły bo pełno tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Kurde, kącik DIY się uruchomił Kawał fajnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 2 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 To wszystko, aby się mięśnia nie zastały Szkoda, że żelastwo takie drogie a na złomach już się nie dostanie, Nie sprzedają, chyba że hurtowo a można tam spotkać niekiedy fajne rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Musisz poszukać. W Gdańsku mam jeden nawet duży złomowiec co wszystko można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 2 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 7 godzin temu, CzechuXX napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes To jest do czasu. U siebie też mam dwa gdzie jeszcze można coś wysępić, ale to mizerne złomowiska. Na tych, co są fajne rzeczy nic się nie dostanie. Boją się kar, 5 tyś. można stracić i dlatego się boją albo założyć kasę fiskalną a tego nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Gdybyś miał bliżej to u mnie na podwórku, jeszcze by się coś wykopało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi