empire13 Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Do tej pory, gdy woziłem pasażerów na tylnym siedzeniu, komputer pokazywał ile pasów jest zapiętych. Innych komunikatów nie miałem. W dniu dzisiejszym komputer pokładowy wyświetlił ostrzeżenie na czerwono o niezapiętych z tyłu pasach. Niestety akurat jechałem więc nie dałem rady zrobić zdjęcia. A że z pamięcią u mnie coraz gorzej to dokładnie komunikatu nie zapomniałem. Dziwne jest to że jechałem sam a na tylnym siedzeniu znajdowała się tylko lekka torba podręczna. Często się tam znajduje ale pierwszy raz wyświetlił mi się taki komunikat. W dniu dzisiejszym nie była cięższa niż zwykle. Jedyny związek jaki przychodzi mi do głowy taki że dwa dni temu składałem tylną kanapę aby przymierzyć dłuższy element w bagażniku. Coś jest nie tak? Wcześniej komputer działał nieprawidłowo czy dopiero dzisiaj coś się zaczęło dziać niedobrego? Nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy. Jeśli jednak istnieje podobny to proszę o przeniesienie i przepraszam administrację za dodatkową robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Pewnie wyskoczył komunikat o odpięciu tynego pasa podczas jazdy. Komunikat kasujesz przyciskiem w prawej manetce. Jeżeli jest to jednorazowy wybryk to ok a jeśli będzie się powtarzał to do kontroli przewody przy wtyczce któregoś z tylnych pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 6 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Kilka razy wyskoczył ten komunikat. Kasowałem tak jak napisałeś. Pomogło ściągnięcie torby z siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Pisałem z komórki, nie zauważyłem, że to jest M III a nie SC III. Dziwne z tą torbą bo tylna kanapa nie ma czujników zajętości kanapy tak jak to ma fotel pasażera z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 6 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Też mnie to dziwi. Tym bardziej że kilka razy zdarzyło się że wiozłem pasażera niezapiętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Może coś wpadło do zamka pasa bezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 6 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 8 godzin temu, szwagier24a napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes No ale ściągnąłem torbę i przestało. Poza tym przez prawie 2 lata ani razu ten komunikat nie pojawił się na kompie przy niezapiętych pasach. Dopiero dzisiaj. To mnie najbardziej zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Torba pewnie naciskała na zapięcie pasa tam coś majdrowała jak to mówiła Halinka Kiepska?. Na tylnej kanapie nie ma czujników obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 6 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 8 godzin temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes No ok. W takim razie muszę potestować komunikaty w trakcie jazdy. Widocznie nikt wcześniej w czasie jazdy nie wypinał pasów i dlatego pierwszy raz zobaczyłem ten komunikat Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kujaw Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 A da się dołożyć wiązkę jak fabrycznie jej nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi