Grzechub Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Blokada szyb bocznych przód w zastanym położeniu po pozostawieniu Megg II z otwartą szybą kierowcy na 10 min z kartą w czytniku (gwóżdź - wymiana koła ). :shock: Brak reakcji na sterowanie z panelu kierowcy oraz pasażera. Sterowanie zachowywało się jakby wystapił brak zasilania dla siłowników szyb bocznych przód. Brak sterowania zauważyłem dopiero w trakcie jazdy. Wyłaczenie silnika, wyjęcie karty, ponowne karta plus start wyleczyło blokadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no taki "RESET" zazwyczaj pomaga w dzwinych sytuacjach z elektronika w MII... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whaa Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 witam forumowiczów! jeżeli ktoś zna kombinację na skasowanie (oczywiście o ile można ją samemu wykonać bez podpinania kompow itp.) komunikatu o awarii, którą sam zlikwidowałem - palącą się kontrolkę SERVICE razem z kontrolką układu oczyszczania spalin w scenicu II to ogromnie by mnie cieszyło gdyby ktoś Sie podzielił tak na marginesie to aż wstyd się chwalić, ze w czasie wyjazdu z podwórka zerwałem wiązkę idącą do sondy lambda:/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Odłączenie klem aku na min 10 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 u mnie odpinanie aqu na 30 minut nie pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whaa Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 wiec albo micik potwierdze albo obale. Jak cos zadziałam to dam znać o efektach bo napewno niejeden uzytkownik tego auta chetnie samodzielnie by to zrobił. Jeżeli jeszcze ktoś cos wie na ten temat to zapraszam do podzielenia się wiedzą [ Dodano: 2007-11-04, 00:04 ] naprawiłem usterkę, pospinałem elegancko przewody i lampka "serwice +ukł. oczyszczania spalin" zniknęły same...ale uwaga... zgasły dopiero po przejechaniu około 50 km, przy czym kilkukrotnie gasiłem silnik. Ucieszyło mnie to i obeszło sie od eksperymentowania... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekk20 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam, ja mam soft 8.31 i u mnie tez sie nie włącza wspomaganie na wyłączonym silniku więc jak mogę ustawić kat 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roadrunner75 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam! Czy znasz może sposób zmiany języka wyświetlanych informacji w menu? Meganka II którą kupiłem ma w języku włoskim a podobno jest ,ożliwość zmiany na angielski. Może jest to sprawa softu? Pozdrawiam..................... Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 w serwisie albo w firmie ktora zajmuje sie elektronika samochodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam! Czy znasz może sposób zmiany języka wyświetlanych informacji w menu? W serwisie wystarczy podpiąć się do kompa i zmieniają język w mgnieniu oka. Ja miałem francuski i zmienili mi na angielski. Niestety polski jest dopiero w Megi II po liftingu. Nic nie płaciłem za to, bo zrobili to przy okazji sprawdzania błędów w kompie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunia Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 synchronizacja drzwi -- to ma być na włączonym silniku czy tylko na włączonej elektryce. I czy to działa na 100%, bo wczoraj wymienili mi akumulator i można zwichnąć palec otwierając szybę :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 wystarczy elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Drzwi się blokują, szyby przy naciśnięciu 2x guzika zamknięcia drzwi zamykają się same. Jeszcze muszę sprawdzić to "0 wspomagania" bo mam wrażenie że mi ściąga auto a kierownica nawet nie drgnie to chyba będzie to. Tylko czy trzeba wyłączyć aku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Słuchajcie, musiałem zamówić nową kartę w ASO. Już ją mam i mi ją przyuczyli i wszystko działa. Tyle tylko że niezbyt dla mnie wygodnie. W poprzedniej karcie naciskałem górny przycisk raz i miałem otwarte wszystkie drzwi i klapę bagażnika. Teraz jak nacisnę górny przycisk 1 raz to otwierają się drzwi kierowcy, po drugim naciśnięciu pozostałe drzwi. A żeby otworzyć klapę bagażnika muszę nacisnąć ten środkowy przycisk. Dolny przycisk zamyka wszystkie zamki. Trochę to denerwujące. Da to się jakoś samemu zmienić żeby było tak jak dawniej, czyli górny przycisk otwiera wszystkie zamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.p3 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Radex, ile dałeś za wyrobienie dodatkowej karty ?? bo mam tylko jedną a druga zapasowa by sie przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi