szwagier24a Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Jeżeli koło jest już zużyte to nowy zawór nie pomoże. Faktycznie są dostępne koła marki nty, febi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LysyGoral79 Opublikowano 2 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Kolo bylo wymienione tylko nie jest orginalne tylko zamiennik. Spoko jesli zrobil bym 5-10 tys km i zaczelo by klekotac ponownie ale odrazu na drugi dzien. REGULAMIN Forum się Kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, LysyGoral79 napisał: Kolo bylo wymienione tylko nie jest orginalne tylko zamiennik. Należy sprawdzić ; - czujnik położenia wałka rozrządu oraz jego instalacje, - instalacje elektrozaworu Edytowane 2 Października 2021 przez Andrzej-2010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante52 Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 W dniu 2.10.2021 o 05:43, LysyGoral79 napisał: Wczoraj wymieniłem elektro zawór i dzis rano start i niestety bez zmian ??? niewiem juz co robic. A jaki elektrozawór firmy kupowałeś? Bo ja niestety trafiłem prawdopodobnie na chińczyka podrobionego jako Oryginał, gdzieś wyczytałem na forum że to są Made In Poland, mam jeszcze stary zawór i zobaczę czy to jest oryginał. Pytanie czy mi coś pomoże kupno nowego z firmy Pierburg tak jak polecacie? I zastanawia mnie czujnik map sensor nie siedzi mocno i czy zakup nowego coś pomoże żeby siedział tak jak należy? Czy mechanik jest w stanie stwierdzić bez ściągania paska rozrządu czy KZFR ma luzy? Bo twierdzi że to nie koło tylko dźwigienki zaworów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Zdjecie pierwsze zawór oryginalny, drugie zamienny chińczyk, trzecie Pierburg. Wg. mojej opinii Pierburg jest poprawiony względem oryginału. Auto ciszej pracowało, po pół roku jazdy (10 tyś.) kąt wyprzedzenia zapłonu trzymał parametry. Oryginalne na znanym portalu są w opakowaniach made in Poland. Do Pierburga w opakowaniu jest nowy uszczelniacz w zestawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante52 Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 3 godziny temu, szwagier24a napisał: Oryginalne na znanym portalu są w opakowaniach made in Poland. Czyli według Ciebie są one w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 W porządku są Pierburga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Warto profilaktycznie wymienić ten elektrozawór na nowy przy wymianie KZFR? Koło wymieniłem pół roku temu wraz z rozrządem, też profilaktycznie, ze względu na przebieg auta (no, był tam też jakiś chwilowy grzechot na zimnym przy odpalaniu). Zaworu nie ruszałem. Niepokojących objawów opisywanych na forum nie mam. Zostawić czy dmuchać na zimne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Wymienić komplet razem z zaworem. Stary zawór zabije koło w szybkim tempie. Tylko boli cena bo nagle za komplet rozrządu i zaworu robi się około 1000zl..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi