kitza Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Przez 11 lat jazdy Laguną II nie składałem i nic się złego nie stało. A nie mam garażu. Jedynie czasami, gdy auto było pokryte lodem oczyściłem z lodu lusterka i to wystarczało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 @kitza . jak przez 11 lat nie składałeś to co miało się popsuć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitza Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 23 minuty temu, elf napisał: @kitza . jak przez 11 lat nie składałeś to co miało się popsuć Źle się wyraziłem ? Nie wyłączałem składania, miało być ? Codziennie, zima lato , składały się i rozkładały i nic im się nie stało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_s1ash_ Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 22 godziny temu, kitza napisał: Przez 11 lat jazdy Laguną II nie składałem i nic się złego nie stało. A nie mam garażu. Jedynie czasami, gdy auto było pokryte lodem oczyściłem z lodu lusterka i to wystarczało. Aha jak już masz takie doświadczenie to chyba też to wale, dzięki za pomoc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 A ja, że mam trochę miejsca to w okresie zimowym stosuję patent i matą zasłaniam przednią szybę a na lustereczka zakładam "kondomki" z reklamówek Zawsze to mniej odśnieżania i szybko i wygodnie i szyba i lustereczka czyste i gotowe do jazdy Składam natomiast tylko na sklepowych parkingach, czy czasem na miejscach przy chodniku, by jakiś przechodzień mi go nie zgarnął Renia z 2006 i przez tyle lat nie miałem problemów. Oczywiście przy każdym myciu, dokładnie myję i wypłukuję okolice lusterek. Nigdy natomiast niczym nie smarowałem, by dodatkowo nie gromadził się tam osad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullxda Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Lepiej już miotełką zamieść śnieg z lusterek niż bawić się w kondomki z reklamówek bo to śmiesznie wygląda i raczej z wiatrem poleci w sina dal na allegro sa osłonki na lusterka z gumka ale kwestia czasu aż je ktoś ukradnie; a osłonę szyby sam mam i używam i jest to wiele wygodniejsze niż skrobanie z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 W dniu 10.12.2021 o 15:25, fullxda napisał: Lepiej już miotełką zamieść śnieg z lusterek niż bawić się w kondomki z reklamówek bo to śmiesznie wygląda i raczej z wiatrem poleci w sina dal Jak kto woli Mi szybciej wychodzi ściąganie "kondomków" Póki co, w siną dal, jeszcze żadna mi nie poleciała a już wiele lat tak się bawię więc jak dla mnie A jak kogoś to dodatkowo rozśmieszy to mam satysfakcję, że komuś humor poprawiłem Dodatkowo śnieg czy deszcz nie syfi mi szkiełek lusterek, gdyż są osłonięte Jak dla mnie same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 @Prezesnie masz u siebie podgrzewanych luster ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Mam a nawet i szybkę przednią też podgrzewaną ? Z moimi metodami szybciej a każda minuta się liczy, by potem w korkach nie stać Zdrowiej też dla środowiska, gdyż nie muszę czekać aż szyba czy lusterka się oczyszczą a nie lubię czołgiem jeździć. Dodatkowo z rana, w zimie, szkoda prundu a każdy A się liczy w dieselku ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Kadjar ma chyba coś spaprane w mechanizmie lusterek, bo tuż przed końcem gwarancji wymieniono mi lusterko lewe, a teraz widzę, że zaczyna szwankować prawe (auto z kwietnia 2019). Albo mam pecha z tym egzemplarzem. Czasami zaczyna się składać (automatycznie) i zatrzymuje po 1/5 drogi. Pomaga ponowne rozłożenie i złożenie sterownikiem (ręcznie z kabiny). Zastanawiam się na przesmarowaniem czymś w rodzaju WD-40, bo to nie pora na demontaż i dokładne przesmarowanie. Poza tym brak garażu... Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Faustus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi