Piotr07 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Ratujcie!!! zakupiłem żarówki h7 led narva z wentylatorem do chłodzenia, dokupiłem do tego adapter montażowy ale i tak nic nie pasuje ,tą żarówkę sie jakos rozkreca? Ona ma kołnierz taki jak w zwykłej zarówce ale za tym jest wentylator mozna go jakos zdemontowac aby zamontowac adapter ?auto renault megane 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Mam Philipsy i Osram. W obu zdejmuje się kołnierz . Wkładasz do w adapter , momtujesz w lampie i dopiero wkładasz " żarówkę" i odpowiednio ustawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 4 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Ten kołnierz trzeba przekręcić i wtedy się go zdejmuje, zakładasz ten adapter potem zakładasz kołnierz z powrotem i montujesz w gnieździe. Teraz tylko jedna rzecz - z doświadczenia wiem, że nie da rady założyć osłony przeciwkurzowej lampy. Musisz sobie dorobić adapter żeby przedłużyć tył lampy. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 (edytowane) Zamówiłem sobie na Ali żarówki led h7. Myślałem że zamówiłem typowy zamiennik h7 ale nie doczytałem aukcji i przyszły takie z radiatorem. Nie mam pojęcia jak to zamontować i chciałem odesłać, ale dzisiaj mnie coś pokusiło żeby sprawdzić jak one w ogóle świeca. Światło jest przepiękne, ale nie wiem co dalej. Czy ktoś byłby chętny na pomoc? MarcinDe jesteś w stanie podać linka do tego adaptera i osłony? Edytowane 26 Grudnia 2021 przez pingus21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) @pingus21 proszę bardzo jeśli masz czas to ALIEXPRESS, albo na szybko ALLEGRO. Co do LED H7 - nie mogłeś innej zamówić - bo one muszą mieć jakiś radiator - albo taki jak w tych obecnych, albo paskowy. Ja wiem że są takie co wyglądają jak typowe H7 - tylko to się do niczego nie nadaje - bo LED się grzeje. One się nadają na zlot dla bajeru - w normalnych warunkach ugotują się w 30 min. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez MarcinDe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Dziękuję, właśnie chciałem te drugie nic nie warte ? Adaptery zamówiłem i chce wypróbować na drodze. Potem już tylko osłona przeciwkurzowa EDIT: Ledy zamontowane, sposób banalnie prosty, mały problem z drucikami w adapterach ale wystarczy odpowiednio dogiąć. W przypadku żarówek które ja posiadam nie ma konieczności montażu innych osłon przeciwkurzowych. Wszystko pasuje idealnie. Jazda próbna wykonana, odcięcie prawidłowe, barwa światła super. Teraz najważniejsze.... Czy świecą lepiej?mocniej? Trochę tak, przejechałem kilkaset metrów i było widać różnicę. Na trasie zobaczymy co będzie dalej. Ogólnie polecam Edytowane 28 Grudnia 2021 przez pingus21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr07 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Dzieki zarówki zamontowane w soczewce maja dobre odcięcie u mnie nie trzeba było modernizowac zaslepki lampy pasuja idealnie i efekt powalajacy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 @Piotr07pokażesz zdjęcia? Bo jeśli twoje świeca mocniej od moich to chętnie wymienię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 W dniu 2.12.2021 o 22:56, Komarek napisał: Mam Philipsy i Osram. W obu zdejmuje się kołnierz . Wkładasz do w adapter , momtujesz w lampie i dopiero wkładasz " żarówkę" i odpowiednio ustawiasz Które masz zamontowane? Chciałbym kupić do swojej Megane IV osram night braker LED, ale nie wiem czy zmieszczą się w reflektorze bez przeróbki osłony tylnej. Daj znać proszę czy musiałeś z tym kombinować i jaki dokładnie model żarówek masz zamontowany. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Osramy z alliexpres mają elektronikę na zewnątrz. Ale spokojnie zmieścisz w reflektorze . Philips Ultinon 9000 nie mają zewnętrznej elektroniki. Świeca też bardziej neutralnie przez co lepiej się sprawdzają na mokrym Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 (edytowane) 20 godzin temu, Komarek napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Przepraszam za to cytowanie, zupełnie bez sensu Komarek A które polecasz? Trzeba montować do nich jakieś cudo niwelujące błąd spalonej żarówki? Ja w poprzednim aucie miałem xenony osram Night Braker+200%, świeciły super dlatego myślę o tej firmie. Nie wiem nic o żarówkach Philips'a Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Colobobcus Nie pełne pytanie, nie chcę mnożyć postów plus bezsensowny cytat którego teraz nie umiem usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Choć Osram pozostanie świecą nieco jaśniej ( bardziej blade światło ) to polecam Philips. Barwa światła mniej znikająca na mokrej szosie. No i 5 lat gwarancji. W Megance nie ma błędów żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Super, dzięki za info. Dziś zamawiam żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Jestem naprawdę zadowolony. Mam je teraz w Kia Sportage. Również elegancko świeca. Duży plus na brak puszki z elektroniką, bo w Kia jest słabo z jej chowaniem. No i w testach oraz w realu wypadają naprawdę dobrE jak się nagrzeją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Czy ktoś z okolic Gliwic lub Rybnika ma zamontowane h7 led philipsa? Chciałbym porównać z chińczykami bo nie wiem czy warto je kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi