ToxicTeeth Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Szukałem szukałem i się poddałem. Czy ktoś wie jak wymienić żarówkę w przednim kierunku. Znalazłem dwie instrukcje: 1. tylko ASO, 2. odepnij klapkę, wymień żarówkę, zamknij klapkę. Tylko kurde jaką klapkę? Dostęp zasłonięty przez nadkole i osłonę silnika. Nie mam bladego pojęcia jak się do tego dobrać bez zdejmowania nadkola, co nie bardzo mi sie uśmiecha. Jeżęli jest ktoś na tym forum, kto tego dokonał to pleeeeease (kot ze Shrecka) powiedz jak się dobrać do tej żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Czy to o to chodziło pod 6-tką... https://pl.e-guide.renault.com/plk/Megane-4/REFLEKTORY-wymiana-zarowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 4 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Klapka jest od spodu w osłonie pod zderzakiem. Wypinasz ją i wtedy jest dostęp do tyłu kierunkowskazu. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez MarcinDe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToxicTeeth Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 @elf to jest dokładnie ta instrukcja. @MarcinDe dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie co autor instrukcji miał na myśli. Wirtualne ? ode mnie !! Wychodzi na to, że żeby wymienić żarówkę kierunku trzeba się przeczołgać. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrh1975 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Na zwykłym kanale możesz mieć problem z wymianą, bo przód jest niski i nie włożysz tam ręki (sam próbowałem). Najlepiej na podnośniku kolumnowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 (edytowane) Niestety jak to w nowych auta - tak kur..w pokombinowane, żeby było trudno. U nas każdy pokombinuje - wystarczy na najazdy wjechać i da radę. A jak się nie ma najazdów to trzeba znaleźć miejsce z wysokim krawężnikiem - tylko takim naprawdę wysokim i tez można. Za to na zachodzie nikt się nie będzie piep... i pojedzie do ASO, albo mechanika - bo jednak z kolumnówki najwygodniej i wyrzyga kilka euro za wymianę. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Lub kawałek kartonu aby przyklęknąć lub się położyć aby włożyć rękę w zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Kawałek kartonu to i tak potrzebny, bo trzeba na czymś się położyć (a najlepiej to grubego kartonu w obecnych warunkach) - a tak z przyklęku bez podnoszenia auta to trzeba mieć rękę w dodatkowym miejscu między łokciem a nadgarstkiem zginaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitza Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Na czuja wymieniałem i kierunki i halogeny. Nie trzeba kanału ani podnośnika kolumnowego. Wystarczył kocyk żeby się nie pobrudzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi