Suven Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Witam mam problem ze swoją Megane 3 coupe 1.9 dCi problem polega na tym że samochód po pewnym czasie jazdy dostaje wibracji naprzykład odpalam auto przejadę 20km nic nie drży nie wibruje i staje na światłach czy na postoju zaczyna drżeć dostaje wibracji aż na desce rozdzielczej widać jak zgasze auto i zapale od nowa wbijacje znikają. Dodam również że silnik chodzi głośniej i bardziej drży. Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Suven Zamieszczenie dodatkowej treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, Suven napisał: odpalam auto przejadę 20km nic nie drży nie wibruje i staje na światłach czy na postoju zaczyna drżeć dostaje wibracji aż na desce rozdzielczej widać jak zgasze auto i zapale od nowa wbijacje znikają. Do kontroli ; filtr powietrza, Do czyszczenia; - przepływomierz, map-sensor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suven Opublikowano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 4 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Czym wyczyścić map sensor i przepływomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 11 godzin temu, Suven napisał: Czym wyczyścić Poczytaj trochę forum. Już to wszystko opisane. Opcja, działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suven Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Dzisiaj zauważyłem ważna rzecz gdy silnik trzyma obroty coś koło 1 tysiąca jakby działała klimatyzacja drgań nie ma ale gdy silnik schodzi na 800 obrotów zaczyna się cyrk gdy podniose maskę widzę że silnik od strony pasażera bardzo drży. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidek01 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Witam wszystkich posiadaczy Megane 3 pisze bo mam problem, dokładnie chodzi o spore wibracje karoseri na biegu jałowym i nie wiem jaka może być przyczyna czy poduszka silnika czy coś innego. Czy miał ktoś podobny problem w Megi ?? Prosiłbym o jakąś rade. Nie wiem tez jakie powinny być obroty u mnie na OBD pokazuje 850 na klimie i 800 bez klimy. dodam tez ze mocno wibruje jak wciskam sprzęgło i obroty spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Poduszka hydrauliczna z prawej strony silnika. Poleciał olej i siedzi na twardym. Wymiana tylko na oryginał. Zwróć uwagę jak wygląda górna ósemka przy tej poduszce. Tutaj wymiana również tylko na oryginał. Obroty prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidek01 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Czy o taką poduszkę chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tak, to ona. Edytowane 19 Stycznia 2022 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi