Asmo Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Witam ma ktoś z was może rysunek zawieszenia silnika ? Meganka coupe 1.5 Dci 63KW więc jak się domyślam jest to silnik K9K 830 lub może ktoś wie ile tam łap przychodzi i zna numeru oryginału ? Problem jest taki że górna łapa olejowa jest nowa oryginalna dolna pod skrzynią była zerwana też została wymieniona i teraz czuć wibracje na kierownicy i kokpicie są to dość intensywne wibrację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Której szukasz? Oryginał nie jest potrzebny, znajdę Ci markowy zamiennik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Sam nie wiem kurcze wymienioną mam tą dużą olejową i tą dolną od skrzyni silnik natomiast ruszą się do przodu i do tyłu na wolnych wibracje są dość intensywne napewno olejowa tłumi dobrze bo kiedy dotykam jej od strony mocowania do karoserii to nic nie przenosi ale orientujesz się czy w tym silniku występują wszystkie te które są na tym rysunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Tak, rysunek przedstawia ten silnik. Ale to aż takie wyzwanie chyba nie jest sprawdzenie, która poduszka jest rozdupcona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Nie wyzwanie ale jestem w Irlandii a teraz tu sezon deszczowo sztormowy a garażu nie mam niestety ale na tym rysunku widać przednią i tylną za cholerę nie mogę wypatrzeć przynajmniej od góry no nic jak będzie lepsza pogoda postaram się je namierzyć raz jeszcze dzięki za rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Panowie mam problem jedyne poduszki jakie znalazłem to na dole pod skrzynią ta pod akumulatorem i olejowa i nic więcej nie widzę czy ktoś może mi powiedzieć czy jeszcze jakaś być powinna i gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Ilość poduszek zależy od kształtu poduszki olejowej. Jeżeli jest mała tak jak na pierwszym zdjęciu oznaczona numerem 2 to z nią występuje dodatkowa w kształcie ósemki oznaczona cyfrą 1. Gdy poduszka jest kształtu jak na drugim zdjęciu to nie ma tej dodatkowej. Wówczas są tylko trzy poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź u mnie jest taka jak na zdjęciu i w sumie znalazłem tylko tą ze zdjęcia ,pod skrzynią i pod akumulatorem generalnie objaw jest taki że po wymianie tej olejowej i tej ze skrzynią wibracje zmieniły się na dość intensywne coś jak wibracje w telefonie i są mocno wyczuwalne na kierownicy i kokpicie Edytowane 25 Lutego 2022 przez Asmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Przy tym kształcie poduszki olejowej masz jeszcze dwie które już zlokalizowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Super bardzo ci dziękuję za pomoc czyli zostaje mi wymiana tej pod akumulatorem jutro jak się uda gdzieś dostać to się za to zabiorę dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Nie wiem czy warto bo ona praktycznie nie wysiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 W L2 wymieniałem ta pod akumulatorem. Teraz w peugocie też ja wymieniałem. Bardziej na ruch silnika niż na drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Tylko ta mi została pozostałe dwie wymienione No i lipa wszystkie poduszki wymienione jak wibrowało i rzucało silnikiem przy gaszeniu tak bez zmian ? brak już pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Za łagodne, bez wstrząsów gaszenie silnika w dużej mierze odpowiada przepustnica gasząca. Ma się zamknąć na 2-3 sekundy i powrócić do położenia otwarcia. ELM 327 i torque można podejrzeć jej pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Z tego co wiem to k9k 830 nie ma tej przepustnicy ? Chyba że się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi