Wazon1985 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Witam Chciałem zapytać jak wygląda to u Was, wskaźnik temperatury nigdy praktycznie nie przekracza drugiej kreski, czy to jazda autostrada długi dystans czy po mieście. Czy szykować się do wymiany termostatu? Zimą grzeje dość dobrze ale wcześniej miałem Mondeo i ogrzewanie mocno cieplejsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Zanim zaczniesz coś wymieniać to sprawdź jaka jest temperatura w ECU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Czyli podłączyć pod kompa? Musi być clip czy coś prostszego wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Coś prostszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Zwykły Elm np z torque. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 2 godziny temu, Wazon1985 napisał: wskaźnik temperatury nigdy praktycznie nie przekracza drugiej kreski, czy to jazda autostrada długi dystans czy po mieście. Jaka to wersja ; Megane 3 / ph ??? / 2.0 Tce, - z którego roku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 2.0Tce 2011rok. Myślałem że ktoś podpowie jak tam u niego się wskaźnik zatrzymuje, mi się wydaje że za nisko. Sprawdzę programem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 52 minuty temu, Wazon1985 napisał: Myślałem że ktoś podpowie jak tam u niego się wskaźnik zatrzymuje, mi się wydaje że za nisko. Też tak myślę, Auto masz używane??? Prawidłowa temperatura pracy silnika ( najwyższą sprawność ) mieści się w zakresie; - od 90 C do 95°C, - pełne otwarcie termostatu to ok ; 95°C , - temperatura załączenia wentylatora 1 biegu to ok ; 99°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Sprawdziłem programem i wyszło mi że temperatura nie może przekroczyć 83stopni i to bez różnicy jazda w mieście cały czas czy autostrada .czeka mnie więc wymiana termostatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 W dniu 14.03.2022 o 15:52, Andrzej-2010 napisał: Prawidłowa temperatura pracy silnika ( najwyższą sprawność ) mieści się w zakresie; - od 90 C do 95°C, - pełne otwarcie termostatu to ok ; 95°C , - temperatura załączenia wentylatora 1 biegu to ok ; 99°C Zastanawia mnie podana rozbieżność skoro czujniki są te same >> https://megane.com.pl/topic/86852-jaka-jest-właściwa-temperatura/?do=findComment&comment=611597 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Wszystko chodzi dobrze, spalanie w normie. Tylko znajomy jak jechał ze mną zimą to mówił że słabo się grzeje w kabinie dlatego zainteresowałem się tematem. Zmienię to dam znać czy pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, elf napisał: Zastanawia mnie podana rozbieżność skoro czujniki są te same Czujnik tylko mierzy temperaturę w układzie; - termostat decyduje o bilansie cieplnym układu chłodzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi