Woytus Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Wymieniałeś na skórę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) pół skóra z GT ;) środek materiał, boki skórzane. Oczywiście boczki drzwi też wymieniałem, na te z GT, dostałem na wymianę (sztuka za sztukę) od znajomego handlarza. Na dniach wrzucę fotki, jeszcze w sobotę musze deskę rozdzielczą wymeinić bo mam szarą a docelowo będzie czarna :) Co do lusterek, już je podłączyłem :) działa pięknie. co zrobiłem: #1 wyjąłem instalacje z drzwi z elektrycznymi/składanymi lusterkami (gdyby ktoś miał wersję z hands free, antena jest obok klamki, kabel można uciąć przed wtyczką #2 wyjąłem silniczek do szyb z w/w drzwi #3 wyjąłem lusterko z w/w drzwi #4 przełożyłem instalacje do moich drzwi (instalacji nie trzeba przekładać, mozna samemu dorobić brakujący pin). Samo wyjęcia instalacji to jakieś 3-5 minut, drugie tyle założenie. #5 demontaż starego silniczka i montaż tego z funkcją składania lusterek #6 podmiana lusterka (+ew. wymiana plastiku który jest w kolorze nadwozia, ostrożenie żeby nie połamać. Zatrzaki widać gdy przechylisz lusterko w lewy dolny róg i prawy dolny róg. Zatrzaski są po przecinych stronach, u góry). #7 złożenie wszystkiego w całość Pamiętaj, że aby wszystko było jak fabryka dała moduł do sterowania szybami i lusterkami w drzwiach kierowcy musi mieć dodatkowy przycisk (nad tym okrągłym do regulacji lusterek) Edytowane 15 Maja 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam wszystkich, ja też wziąłem się za przeróbkę w moim scenicu III, okazało sie że instalacje mam kompletna, co bardzo mnie uszczęśliwiło, wymieniłem juz lusterka, panel z przyciskami, brakuje mi tylko sterownika i tu moje pytanie: czy sterownik podejdzie ze scenica z 2011 roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Sprawdź to się przekonasz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Bardzo mi pomogła Twoja wypowiedź! Jak masz tak pisac to lepiej w ogóle nie pisz. Dodano: 27 cze 2013 - 10:46 Kupiłem już dwa silniczki ze sterownikami, jeden z 2011r a drugi z 2009r i w obu nie da sie przyuczyć szyby kierowcy, lusterka działaja, składanie lusterek działa pięknie, natomiast szyby nie da się przyuczyć, próbowałm wszystkimi sposobami, w czym może być problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Powinno dać się przyuczyć , może być problem z VIN w sterowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 co moge zrobić?, mam dojście do clipa, pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 VIN clipem nie zmienisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 A może problem w tym ze to silniczek od Megane III, czy szyba w scenicu III nie jest wyższa? Bo po próbie przyuczenia spuszcza sie na dół i staje jakieś 5 cm przed końcem, moze to jest problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 A może problem w tym ze to silniczek od Megane III, czy szyba w scenicu III nie jest wyższa? Bo po próbie przyuczenia spuszcza sie na dół i staje jakieś 5 cm przed końcem, moze to jest problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Próbowałeś?? http://megane.com.pl/topic/42301-przyuczenie-szyby/page__p__318742__fromsearch__1#entry318742 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 oczywiście że próbowałem, czy ktos wie czy szyba z megane III ma mniejszą wysokosć niż scenic III ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jak by silniczki/ sterowniki były programowane pod wysokość szyby to nie byłby by trzeba ich przyuczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) i tu sie chyba mylisz bo byłem u kolegi , przełożylismy silniczek i przyuczył sie bez problemu, szyba faktycznie jest wyższa w scenicu. Jestem przekonany że tak właśnie jest. Potwierdzam moje przypuszczenia, po zamontowaniu silniczka ze scenica III szyba przucza sie bez problemu!! Następnie wymontowany silniczek założylismy u kolegi w megane III i też działa jak należy, tak jak pisałem wcześniej szyba w megane III jest krótsza i dla tego nie pasuje do scenica III. Jakby ktoś potrzebował to mam 2 silniczki z megane III z opcja składania lusterek, oraz jeden silniczek ze scenica III bez opcji skaładania lusterek. Mam też lewewe lusterko elektryczne i podgrzewane bez opcji składania 9pin i sterownik (ten z przyciskami w drzwiach kierowcy) do tego właśnie lusterka. Mam też dwie instalacje lewych i prawych drzwi. Edytowane 15 Lipca 2013 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi