mrarek Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Panowie zdjęcie wtyczki drzwi kierownika - wtyczka od lusterek ma 9 kabli: zdjęcie modułu z drzwi: powinny się lustreka składać czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugo001 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 A może ktos wie który to kabel trzeba dorobić między słupkami w scenicu III aby prawe lusterko też się składało.Jaki pin jak przeciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Koledzy mam już wszystko - lusterka, moduł, panel i wiązki. Niestety mam auto z 2013 po liftingu, a tam wiele przewodów okrojono i dopasowano do konkretnej wersji - przykładem jest brak instalacji alarmowej. Czy mogą mi koledzy sprawdzić i najlepiej pokazać na wtyku w słupku który pin jest odpowiedzialny za połączenie pomiędzy drzwiami. U kolegów, którzy domontowali lusterka składane generalnie był ten przewód ale mam obawę, że u mnie go nie będzie, jak już okazało się w paru przypadkach... Dodano: 13 wrz 2016 - 09:54 Nikt nie che pomóc a graty leżą... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Sprawdź przejście między złączem R3 pin o numerze C10 strony kierowcy i R4 też pin C10 od strony pasażera. Dodano: 23 wrz 2016 - 22:52 Pewnie już wiesz ale odpowiadam dla potomnych nie. Przy składanych mają 10 pinów lusterko od kierowcy i 8 od pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Sprawdź przejście między złączem R3 pin o numerze C10 strony kierowcy i R4 też pin C10 od strony pasażera. Złącze R3, o którym kolega pisze to które bo chyba nie w słupku? Edytowane 17 Października 2016 przez artur-wiater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Chodzi o złącze między drzwiami a słupkiem. Nawet po kształcie nietrudno się domyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Temat chyba umarł.. Ale spytam. W Scenic Grandzie III z 2009 generalnie nie mam składanych lusterek lecz ostatnio przy próbie wymiany tulejek ogranicznika w drzwiach kierowcy zauważyłem że mam w kostce na drzwiach 10 pinów..... Z tej kostki bezpośrednio do lusterka idzie już tylko 9. Czy dobrze rozumiem że to świadczy iż instalacja jest przygotowana? PS. Na fotkach ww kostka przymocowane do drzwi kierowcy z 10 pinami Edit: Wszystko poskładałem do kupy i nie działa składanie. Możliwe że trzeba aktywować clipem? Ktoś tu wyżej pisał że nie musiał i mnie to trochę myli...:/ Edit: Wszystko już ogarnięte, działa pięknie. Jakby ktoś miał pytania śmiało odpowiem bo świeżo temat ogarniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 @awierone Posiadam Megane III z 2009 roku więc liczę na, to że Renault nie oszczędziło jeszcze instalacji na tamten moment. Powiedz czy miałeś odpowiedni moduł do sterowania lusterkami? Co musiałeś kupić żeby cały zestaw działał? Lusterka z silniczkiem, przełącznik do sterowania w drzwiach i coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adyb123 Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Szanowni Panowie czy sterownik od Anglika będzie pasował anglik ma składane lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 @lukasz243243 Witam. Zakupiłem nowy silniczek/moduł któru obsługuje składanie. Do tego lusterka i panel sterowania. Proste podłączenie i wszytsko ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamcieslak Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Koledzy, Jak rozróżnić moduł/interfejs do składanych lusterek od tego który takiej funkcji nie posiada? Może po jakichś numerach części? Jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Jeżeli dotyczy SC III to na pewno składane lusterka posiada moduł jak na zdjęciu poniżej. Czerwonym zaznaczyłem pin do silnika składania lusterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamcieslak Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Mam megane 3 z 2011 roku i chciałbym dołożyć skladane lusterka. Sam moduł chce kupić na aledrogo lub podobnych serwisach. Moduły mają numery części i czy po tych numerach da radę dojść czy to moduł od składanych czy nie składanych lusterek? Nie chciałbym co chwilę pisać, czy ten moduł jest z auta z opcją składanych lusterek. Chciałbym spojrzeć na ogłoszenie i w prosty sposób zweryfikować czy modul ma ta opcje czy nie. Jest na to jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Na zdjęciu które załączyłem masz wyraźne numery, jeżeli kupisz o takich numerach to na pewno będą składane lusterka. Przeglądałem aukcje i jest kilka modułów z takimi numerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi