Dziambel Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Cześć. Prawie nowy, ledwo pół roczny intercooler i taki kwiatek jak na zdjęciach ?Stary był wymieniony właśnie dlatego, że też ciekło w tym miejscu, ale tu jeszcze doszło takie dziwne uszkodzenie. O co tam chodzi, co z tym zrobić? znów wymienić na nowy czy niech mechanik ogarnie tą nieszczelność a to "uszkodzenie" zostawić? Intercooler był wymieniany w listopadzie ub.r a w czerwcu była wymieniana turbina, nie wiem czy to może mieć jakiś związek. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Powinien wytrzymać nawet przeładowania turbiny. Kolejna wymiana - masz na poprzedniego gwarancję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Może założyć coś markowego. Ja miałem założony jakiś tani. Nie pamiętam jaki to średnio pasował w mocowania i rozlazl się tak samo tylko u mnie jedzie troszkę dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 A czy intrercooler z 2.0 dci bedzie pasował do 1.9 dci? Byłem dziś u mechanika który to wymieniał i powiedział, że może być to przyczyną czipa. ale te 25 koni więcej by tak wywaliło chłodnicę? Więc myślę, czy nie wymienić na ten z 2.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 20 minut temu, Dziambel napisał: A czy intrercooler z 2.0 dci bedzie pasował do 1.9 dci? Wg; mnie intercooler oryginał jest taki sam w ; - megane /scenic 3 /1.9 dci/ 2.0 dCi / 2,0 / 2,0 Tce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi