3look Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Cześć Megane IV 2018 rok. Wczoraj rano pierwsze uruchomienie samochodu i okazuje się że nie działa ekran dotykowy 7 cali, radio, nie działają też porty USB. Część odpowiedzialna za klimatyzację działa, ale nie wiem jaka jest ustawiona temperatura. Przycisk eco nie załącza trybu eco, ale na liczniku pojawia się napis eco. Odpiąłem akumulator na godzinę, po podłączeniu na liczniku km co 2 sekundy zmienia się kolor z białego (neutral) na zielony (eco). Auto już jest po gwarancji. Dzwoniłem do ASO, mam termin dopiero na 11.06 do elektryka. Co ciekawe jak podałem mój numer rejestracyjny to Pani w ASO powiedziała mi, że przy moim samochodzie świeci się im w systemie jakieś OTS (wymiana oprogramowania RLINK). Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 8 godzin temu, 3look napisał: Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Zresetuj R-Linka. Przez ok. 5 sekund przytrzymaj główny włącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3look Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 To nie pomoże. Przecież odpiął akumulator. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne rlink - tylko do tego potrzebujesz komputer jeśli nie wyświetla Ci się nic. Brzmi jak uwalone radio. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3look Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Co ciekawe to w głośnikach co 3 sekundy słychać "tykniecie". Czyli serce Renaty daje jakieś oznaki życia;) To pewnie jakieś przebicie z komputera. Porty USB nie działają - nie ładują telefonu. Zobaczymy co podziała ASO, bo niby jest OTS że trzeba wymienić oprogramowanie. Moja Renia nie miała nawigacji ale miała od początku jakiś moduł do android auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 2 godziny temu, 3look napisał: głośnikach co 3 sekundy słychać "tykniecie" Bo radio się włącza ale resetuje. Uwalony soft w radiu. Ten OTS paradoksalnie może Cię uratować bo powinni Ci to zrobić w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3look Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Tak, w ASO powiedzieli ze jeśli wymiana softu pomoże to nie będę nic za to płacił. Zobaczymy;) Napiszę 11.06 na czym stanęło. Dzięki za informacje. Pozdro Dziś rano młody otworzył prawe tylne drzwi i radio się załączyło:) Do serwisu i tak pojade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Godzinę temu, 3look napisał: prawe tylne drzwi Więc to nie wina oprogramowania. Kamera cofania jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3look Opublikowano 8 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Nie ma kamery tylko czujniki parkowania. Radio działało tylko jeden dzień. Potem włączyło się jeszcze raz samoczynnie podczas jazdy. Skończyło się na wymianie radia w ASO, co jak wiadomo tanie nie było. Można to było zrobić taniej. W Bytomiu i w Tarnowskich Górach jest 2 specy, którzy zajmują się takimi naprawami ale więcej byłoby z tym "zachodu" dla mnie. Na olx można do nich znaleźć kontakt wpsując rlink. Konkretni goście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi