maxbotking Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Cześć, Megane 2 1.4 72 kw + lpg. Mam problem po nocy jak chce ruszać to mam brak mocy i dźwięk coś jakby strzelało (coś w stylu uszkodzonej cewki) przez chwilę i po może 30 sec już to ustaje, że na ciepłym silniku nie mam z tym problemu, świece wymienione, olej w maju, cewki 2 szt były wymieniane bo były zalewane przez kabel od spryskiwaczy. Zero błędów na blacie i przez obd. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Zawsze zaczynaj od najprostszej i darmowej diagnozy, czyli popatrzeć i pomyśleć. Jak to się odbywa rano w zaciemnionym miejscu, to uruchom z otwartą maską i zobacz, czy nie widać przebicia. Jak stoi na zewnątrz to diagnoza wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxbotking Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Nie takiego nie zaobserwowałem, tak jak doradziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Do jasnej ciasnej, ale strzelało czy nie? Było słychać a nie było widać? Czy nie było słychać i nie było widać? Napisz 2-3 zdania więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Skoro po nocy znaczy ,że na gaz nawet nie przełączył? czyli wina po stronie benzyny/silnika. Cewki jak przerywają to check może nie wyskoczyć ale komputer może zapamiętać wypadające zapłony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxbotking Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Jak złapie temperaturę na gazie to jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 20 godzin temu, maxbotking napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Zakręć gaz na butli i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi