monkahead Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Mam pytanie dot. funkcji dobra widoczność, przycisk nr 10 w instrukcji obsługi samochodu. Nie ważne jak bym nie klikał tego przycisku, w kombinacji lub bez z AC ON lub AC OFF, dioda która podświetla przycisk #10 nie włącza się, a na ekranie klimatronika nie widzę żadnych zmian potwierdzających działanie funkcji dobra widoczność. Jak sprawdzić czy ta funkcja działa? Klima jest sprawna, odparowywuje szyby, przy włączeniu np funkcji FAST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Sprawność przycisku sprawdzisz naciskając na niego i w tym samym czasie powinna zaświecić się kontrolka ogrzewanie tylnej szyby. Równocześnie wentylator powinien zwiększyć obroty. W przycisku może byś uszkodzona dioda i nie podświetlać funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 A klimatyzację masz sprawną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Może być uszkodzony przycisk. Ja swój panel już wymieniałem bo wyświetlał artefakty. Po włączeniu funkcji włącza się również ogrzewanie tylnej szyby nawiew startuje na max ciepło max wentylator i wszystko kieruje na szybę. Klimatyzacja ma niewiele do tego. Owszem startuje po włączeniu funkcji ale wtedy tylko gdy na zewnątrz jest jak pamiętam przynajmniej 2 stopnie. Przynajmniej u mnie poniżej 2 stopni po załączeniu klimy nie ma reakcji na czujniku ciśnienia czynnika w klimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Dzięki za info, niestety po włączeniu przycisku, nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Działa Nie wiem czy to kwestia dodatniej temperatury ale to by nie miało sensu przy funkcji "dobra widoczność" która często jest również potrzebna poniżej 0C ale wyłączając najpierw AC OFF, a następnie włączając MAX wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Skoro tak to pewnie coś boli panel. U mnie funkcja działa wtedy kiedy jej potrzebuje. Może gumka pod przyciskiem wyrobioną czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi