Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Aktualizacja TomTom 2022.06 - R-Link 2

Rekomendowane odpowiedzi

Oto krótka instrukcja jak odchudziłem instalkę Europy (tej od kolegi Sylwekdm) z 8,5GB do około 6,5GB.

W instalce TomTom_Europe_2025.12 zamieniłem rozszerzenia .sku na .zip (w windows). Czyli pliki TomTom_Europe_2025.12-Part1.sku na TomTom_Europe_2025.12-Part1.zip, i tak od 1 do 5. Następnie w programie winrar wypakowałem zawartość tych plików do osobnego (nowego katalogu). Otrzymałem katalog EUROPA 2025.12 z katalogiem content i update_checksum, w katalogu content otrzymałem building, dem, map,phoneme i poi. Do osobnego katalogu (np Moja Europa/content/building) przekopiowałem tylko Poland.3dl i Poland.3dl.stm. Do Moja Europa/content/dem skopiowałem Full_Europe_CGIAR_Premium_2006.06_170825.dem oraz Full_Europe_CGIAR_Premium_2006.06_170825.dem.stm. Do Moja Europa/content/map skopiowałem tylko te pliki państw które chcę mieć w nawigacji (usunąłem Rosję Ukrainę GB IRL itp.) rozszerzenia fbl, fbl.stm, fpa, fpa.stm, fsp i fsp.stm. Ja wgrałem Austria, Belgia, BosniaHrz, Bulgaria, Croatia, CzechRep, Denmark, Estonia, EuropeEasy.hnr hnr.stm, EuropeEconomic, EuropeFastest, Finland, France, Germany, Hungary, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg itd. Do katalogu Moja Europa/content/phoneme pliki państw które mam w map z rozszerzeniami .ph, ph.stm. Do katalogu Moja Europa/content/poi pkliki państw z rozszerzeniami .poi, poi.stm. Do katalogu Moja Europa\license plik Mega_Free_1_Year_Update_FEU_TA_2025_Q4.lyc.

Tak przygotowaną instalkę programem SKU_Creator_0.5.2 utworzyłem pliki md5. oraz pliki sku "Generowania MD5 i update_checksum dla wszystkich plików" a na koniec "utwórz archiwum SKU".

Na czystego pendrive 32BG w fat32 skopiowałem z katalogu SKU cały katalog R-LINK wraz z plikami MM2014_3_0_TT1712_FACTORY_WW_HIGH_20180910.lyc i force_update.txt. Na uruchomionym silniku wgrałem do samochodu... POWODZENIA

Edytowane przez piolom