Grzesiekk90 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Cześć, Samochód Megane III ph I 1.9 dCi. W zeszłym miesiącu akumulator padł na dobre. Po wymianie akumulatora zauważyłem brak reakcji światła stop z lewej strony. Żarówki w pozycji pozycyjnych święcą. Nie zapala tylko podczas wciśnięcia pedału hamulca. Błąd w pyclip to: DTC957015 (DF191) Obwód Świateł STOP CO.1 Obwód otwarty lub zwarcie przy +12V. Czy może to być wina żarówki czy raczej szukać czegoś głębiej? Przed wymianą aku wszystko działało normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 No bez jaj, nawet nie próbujesz wymienić spalonej żarówki tylko pytasz o poradę co to może być. Światło pozycyjne wykorzystuje inne włókno w żarówce niż światło stopu. To jest żarówka dwuwłóknowa i należy zwrócić szczególną uwagę na sposób jej montażu. Przy niewłaściwym montażu mu po włączeniu pozycyjnych w lewej lampie może świecić dużo mocniejsze włókno od stopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiekk90 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Pisałem na szybko i nie dopisałem. Zamiana żarówek z lewo na prawo nic nie dała. Nadal nie zaświeca z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Wyczyść wtyczkę lampy oraz gniazdo żarówki i powinna zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcsl Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 22 godziny temu, Grzesiekk90 napisał: Pisałem na szybko i nie dopisałem. Zamiana żarówek z lewo na prawo nic nie dała. Nadal nie zaświeca z lewej strony. Rozwiązałeś problem?u mnie dla odmiany nie ma prawego stopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiekk90 Opublikowano 8 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Cześć, Rozebrałem obie lampy oraz przeczyściłem styki i wtyczki a na sam koniec skasowałem błąd pyclipem i działa. Nie wiem co dokładnie mogło być przyczyną ale po takim zabiegu wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi