megan_pomocy Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Hej, Zakupiłem auto jak w temacie od osoby która jeździła bardzo krótkie dystanse - 7km do sklepu i mało jeździła przez 3.5 roku auto zrobiło łącznie 30 tyś. Był przegląd przedzakupowy w ASO Renault, nic niepokojącego nie wykryto. Jeździ idealnie. Na autostradzie podczas podczas powrotu do domu przez pierwsze kilkadziesiąt kilometrów jak kilka razy docisnąłem to na wysokich obrotach pojawiał się biały dym. Na postoju na stacji wcisnąłem na luzie gaz w dechę to też poleciał biały dymek razem ze sporą ilością wody. Następnie przez kolejne 300 kilometrów nie pojawił się mimo dociskania gazu. Na drugi dzień też się już nie pojawił. Jak do tego podejść, czy to może być jakaś usterka.. ? W dzień zakupu zmieniano olej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Gratuluję zakupu. Wszystko w najlepszym porządku. Przez krótkie odcinki, wydech się nie oczyściły z pary i dymił. Teraz będzie już ok. Też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Pamiętam jak kiedyś koleją podstawił mi nissana almera że potrafi zgasnąć przy dojeździe do skrzyżowania. Okazało się że jeździł tak delikatnie że nazbierał całe tłumiki wody. W momencie jak dojazd do krzyżówki był z górki to woda zatykało wydech i auto gasło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Moge chyba potwierdzić, że jest OK, kupiłem nawet tester uszczelki pod głowicą z allegro za 25zł i odczynnik nie zmienił koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi