kecyrf Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam. Dziś rano nie odpaliła mi Meganka, komunikat (w sumie są dwa) "usterka układu hamulcowego", "ryzyko usterki skrzyni biegów". odłączyłem akumulator na pół minuty, ale nic nie pomogło. Z ciekawostek to komunikaty były po francusku (jak był uruchamiany z dorobionego kluczyka), a jak poszedłem po oryginalny to już były po polsku. Ktoś miał podobny problem lub może znać przyczynę? P.S. silnik 1,5 dci 110 KM. Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez kecyrf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Problem rozwiązany, padł akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Z którego roku auto/akumulator? Mój ma już 4,5 roku i zastanawiam się czy przeżyje kolejną zimę. Ostatnio go ważyłem i stracił na wadze 200 g, oraz przy rozruchu napięcie spada do 11,4 V - teraz jak cieplej to spada do 11,7 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Auto z 2017, ja użytkuję 2 lata, akumulator wyglądał na oryginalny (patrz foto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, kecyrf napisał: Auto z 2017, ja użytkuję 2 lata, W większości; - przy intensywnym użytkowaniu, - akumulatory EFB wytrzymują 3 do 4 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 U mnie fabryczny dobiega 5 lat ale raczej wyłączam start/stop (M IV 2018) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikejl Opublikowano 16 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Witam Padł akumulator wymiana i Mam taki sam komunikat awaria układu hamulcowego który nie chce zgasnąć pozatym wszystko działa czy trzeba usunąć błąd pod komputerem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 26 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Mialem taki sam komunikat jak mi padł aku . Auto 4 letnie, a juz drugi akumulator , takie kupilem i widze ze aku nieoryginalny jest , ale wczesniej gosc nim jezdzil 2 lata w PL , wiec wychodzi na to ze nowy oryginalny aku padł po 2 latach . REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi