soran Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam! To mój pierwszy post tutaj;) mam pytanie jaki polecacie program i interfejs do Megane III z 2009 , 1.6 benzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Tylko jeden własciwy, CLIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Niestety, potwierdzam. Niestety, bo oryginalny kosztuje kilka tysięcy. Podróba na allegro to koszt 800-1000zł. Jeszcze rok temu takie same kosztowały 2000zł. Jestem tylko ciekawy czy te chińskie klony są warte swoich, niemałych pieniędzy i czy wogóle dadzą się połączyć z MIII lub SIII :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :) Ryżowe clony działają OK, ważny soft Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudi86 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Megane 3 ph2 1.5 dci. Jaki program? Delphi autocom nie dziala. Dalej tylko Clip. Czy coś się zmieniło, i ktoś poleca jakiś inny sensowny program do obsługi M3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Diagnostyka CLIP, PyClip Konfiguracja DDT, DDT4ALL, pyRen Wszystkich szczegółów dowiesz się jak sobie poszukasz co nieco o tych programach w wyszukiwarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Po tym jak kupiłem ELM327 na WiFi i miał problem z łączeniem się z telefonem, zrywał połączenie zamierzam go wymienić na coś innego. Zastanawiam się nad: 1 interfejs 2 interfejs Ogólnie poszukuję czegoś co będzie współpracować z pyren, pyclip. Macie jakieś doświadczenie z tymi interfejsami i któryś możecie polecić? Edytowane 13 Października 2020 przez Michoxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Obydwa powinny współpracować bez problemów. ICar Vgate ma tym forum dobrą reputację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko9999 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam Panowie mam pytanie bo chciałem kupić interfejs do laptopa+ program pobrać jakiś dobry.Clip niestety drogi jest więc odpada. Jaki jest program który można pobrać z neta a zrobi wszystko od kodowania/programowania/adaptacji itp ? czy ddt4all to wszystko zrobi czy potrzebny jakiś inny? i niech ktoś powie czym się różni interfejs elm327 taki za okolo 100zł https://allegro.pl/oferta/interfejs-renault-dacia-can-clip-elm327-ftdi-12877397182 od renolink za około 200zł? Połączyłem z istniejącym tematem. aniewa Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Akurat w renault jest ddt4all czy pyclip którymi możesz zrobić wyjątkowo dużo, porównując z innymi markami np Kia czy Hyundai. Pewne rzeczy chyba tylko z Clipa ale o tym sobie już sam poszukaj. Na co dzień darmowy soft wystarcza. A co do interfejsów to we darmowe działają na bazie "elm"-o podobnych. Niektóre elm po 20-30 zł po prostu nie działają bo są badziewiem więc jak masz artykuł z dziesiątkami pozytywnych opinii to ryzyko jest mniejsze.. Ja mam 2 szt icar Vgate2 i działają bardzo sensownie tzn łączą się bez problemu i połączenie jest stabilne. Tyle że ja nic nie zmieniam a tylko podglądam. Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Cena interfejsu ma niewiele znaczenia - mój Elm wersja 1.5 był za 35 PLN (wtedy kiedy interfejsy były jeszcze bardzo drogie) a potrafi więcej niż klon Delphi i bardzo dobrze współpracuje z DDT4All. Do kasowania błędów wystarczą aplikacje na telefon - ważna jest wersja ELM - te wersje 2.1 nadają się chyba tylko do golfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko9999 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 a niech mi ktoś powie bo są dwa interfejsy 1.https://allegro.pl/oferta/interfejs-renault-dacia-can-clip-elm327-ftdi-12877397182 do programu DDT4ALL 2.https://allegro.pl/oferta/interfejs-renolink-1-87-1-98-renault-dacia-clip-13284702827 który też obsługuje DDT4ALL to nie lepiej zamówić ten drugi i wtedy mam dwa programy renolink i ddt4all na jednym kablu? @up odpowie ktos? wie ktoś Panowie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) Jeśli chcesz podpowiedzi to... ja bym kupił (i tak zrobiłem) znacznie tańszy ELM na bluetooth, bez udziwnień i przeróbek (jak ten dodatkowy przełącznik). Dzięki temu, można odczytać błąd i go skasować, czy przeglądać parametry w każdym miejscu i czasie gdzie jesteś - np. z komórki. Z możesz też za pomocą bluetooth grzebać w zaawansowanej konfiguracji za pomocą DDT4All (z lapka) czy EcuTweaker (komórka z androidem). Ale ja jestem oszczędny i nie lubię dopłacać za funkcje, których nie używam i nie potrzebuje. Edit: Nie znam renolinka, ale z tego co widzę to jest on oparty na bazach DDT. Tak, że tego... Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez luktal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko9999 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Panowie pomoże mi ktoś? mam dwa programy Pyren 184 i ddt4all + interfejs za 120zł elm327 do laptopa.Poprzednio miałem VAGA był VCDS bmw Inpa Ista programy czytelne przejrzyste.. odpaliłem pyren potem dd4tall i nic z tego nie kumam.. gdzie wcześniej kodowałem/programowałem w bmw sobie.Takie jakby archaiczne programy jakbym do windowsa z pierwszych lat się przeniósł takie wrażenie.. nic nie jest uporządkowane np powinno być wchodzę w MEGANE 3 łaczy się i pokazuje mi po kolei np ABS/ENGINE/ ITP a tu niby pokazuje zakładkę abs w której po rozwinięciu są jakieś 3 wersje podane jest coś innego darmowego przejrzystego? chce odczytać błędy to liczy np jakieś bloki np od 0 do 300 i czekaj.. aż policzy i się dopiero coś wyświetli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 23 minuty temu, niko9999 napisał: odpaliłem pyren potem dd4tall i nic z tego nie kumam. Jak nic z tego nie kumasz to lepiej to odłóż na półkę, bo możesz tylko biedy narobić. To są programy którymi praktycznie wszystko można programować w renault. Kup płatny maxiecu, prosty, przejrzysty program, oczywiście należy posiadać podstawową wiedzę o urządzeniach, które diagnozujesz lub konfigurujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi