Krauziak Opublikowano 8 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Bardzo dużo tematów jest związanych z wygłuszaniem i poprawą audio w MIII ,ale na temat MII nie ma praktycznie nic,a jeżeli już coś sie znajdzie to zdjęcia dawno wygasły ,więc służę pomocą. Sam jestem w trakcie rozbudowy audio w swoim kasztanowozie i zabieram sie za poprawe drzwi na wiosne . Póki co siedzi jednostka centralna Sony dsx-gs80 4x100w i głośniki Vibe slick 5 component w wygłuszonych furtkach ,ale na próżno szukać tu uderzenia.Do końca miesiąca pownien zagościc sub alpine 20cm z gserii w bandpasie,będzie pędzony prosto z radia. Radyjko podaje 88w rms w mostku na tylnych kanałach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 W dniu 8.11.2023 o 19:37, Krauziak napisał: Troszkę słabo trafiasz z wyborami. Głośniki słabo się nadają. Daj tego suba (chociaż skrzynka bardziej się nadaje i być może mylisz pojęcia) na choćby tanim wzmacniaczy. Radio nie powinno grać w mostku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krauziak Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 (edytowane) Radio mostkuje się automatycznie kiedy podpinasz tylko jeden kanał tylni. Ta opcja nazywa sie sub direct i wtedy wzmacniacz w radiu podaje 88w rms. Jest sterowanie fazą jak i filtrem dolno przepustowym. Do 8cali wystarczy, 10calowego tangbanda w skrzyni 45l pędzi aż miło, sam byłem w szoku. Co do głośników to zdjęcia nie są moje, po prostu znalazłem w necie i postanowilem się podzielić, ponieważ informacji na temat mII jest jak na lekarstwo Edytowane 14 Listopada 2023 przez Krauziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 9 godzin temu, Krauziak napisał: filtrem rolno przepustowym Przez jaką rolę jest ta filtracja robiona ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krauziak Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Tak się kończy pisanie na telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 W dniu 8.11.2023 o 19:37, Krauziak napisał: sub alpine 20cm z gseri To jest 2ohm czy 4ohm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krauziak Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Subwoofer od alpine ma 4ohm.Muszę jednak szukać głośnika 2ohm żeby wyciągnąć pełną moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi