rafa536 Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) Witam, chciałbym się dowiedzieć kupiłem napinacz ale nie pasuje mi rolka która się gibie czy to tak ma być? petal_20231129_145116.mp4 Edytowane 29 Listopada 2023 przez rafa536 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Napinacz paska osprzętu trzeba tak samo wymieniać jak pasek rozrządu czyli z określonym interwałem. Rolka po zdjęciu paska ma się kręcić, ale nie zbyt luźno - zużyta kręci się długo i wyraźnie szumi, nowa zaraz się zatrzymuje. Można kupić samą rolkę i wymienić, ale ważna jest sprężyna, która po latach straciła na naciągu. Wymiana nie jest trudna, ja wymieniłem na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 4 godziny temu, rafa536 napisał(a): Nikt nigdy nie wymieniał? Wymieniałem kilkanaście razy i nie zauważyłem by któryś z napinaczy miał takie wahania w osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 W dniu 18.12.2023 o 16:56, szwagier24a napisał(a): Napinacz paska osprzętu trzeba tak samo wymieniać jak pasek rozrządu czyli z określonym interwałem. Rolka po zdjęciu paska ma się kręcić, ale nie zbyt luźno - zużyta kręci się długo i wyraźnie szumi, nowa zaraz się zatrzymuje. Można kupić samą rolkę i wymienić, ale ważna jest sprężyna, która po latach straciła na naciągu. Wymiana nie jest trudna, ja wymieniłem na parkingu. Ok rozumiem tylko chodzi mi czy sprawdzałeś rolkę i czy się kołysze tak na boki jak na filmiku W dniu 18.12.2023 o 18:35, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Jakiej firmy zakładałeś napinacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Przeważnie niby "oryginały" kupowane na alle ale kto to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Do jednego samochodu kupowałem oryginalny z alle - w rzeczywistości INA, wcześniej do drugiego od INA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Ja wczoraj zamówiłem w sklepie motoryzacyjnym taki sam napinacz z inny i co się okazało też kołysze się delikatnie na boki i ten sam producent litens made in Romania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi