rafiquee Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 (edytowane) Od kilku dni zastanawiam się nad naprawą blacharsko lakierniczą w trzech punktach, mianowicie chodzi o nadkola z obu stron oraz dodatkowo linia o długości 8 cm z delikatnym zagłębieniem. Co do nadkoli to z lewej dosyć poważna sprawa - blacharz mówił że trzeba szpachlować (foto), prawe nadkole bardzo delikatna deformacja. Interesuje mnie czy lakiernik będzie wstanie dobrać identyczny lakier jak mój? - kolor biały, który w megane 3 jest bardzo ładny błyszczący i wyróżnia sie na tle innych białych samochodów. Czy nie będzie widoczna różnica w tym aspekcie? Jak się ma taki zabieg do żywotności karoserii? Czy kwota 1500 zł za naprawę jest odpowiednia? Proszę o wszelkie wskazówki wynikające z waszych dotychczasowych doświadczeń. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7 - Prezes Edytowane 5 Stycznia 2024 przez rafiquee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Nie dotykać to nie będzie rdzewieć. Blacharz musi blachę ciąć, grzać, spawać, później gips i korozja za 3 lata. Wszystko zależy od tego jak dobrze to zrobi i jak zabezpieczy te miejsca przed korozją. Kwota 2500 będzie odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Może 3 lata to przesada, wszystko zależy od fachowca. W starym VW Polo mamy progi po remoncie, zaraz będzie 8lat i się trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 5 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 U siebie mam dwie kancery. Nie naprawiam , bo ocynk zniszczę. Gdybym auto sprzedawał , lub mnie kuło w oczy dałbym do blacharza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi