szczepov Opublikowano 17 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Cześć problem dotyczy silnika 1.6 dci 130 KM. Szukam co to, żeby wyeliminować to drganie/hałasowanie. Na filmiku jest wrzucona jedynka, później dwójka i już bez sprzęgła dodawany gaz na wolnych obrotach najmocniej słychać te jakby wibracje czy drgania czegoś( w kabinie ich nie czuć tylko efekty dźwiękowe). Ktoś miał podobny problem i wie co to może być ? Nie jest to nic z osprzętu alternatora bo to już jest sprawdzone. Pasek rolka i napinacz wymienione, a koło pasowe i kółko alternatora sprawdzone. Z góry dzięki za pomysły i podpowiedzi. Może nie potrzebnie się tym przejmuję i to normalne dla tego silnika? GGiiABno5CT8d8oCAC-5DGD8Xf1xbmdjAAAF.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Znajomy mi dźwięk. U mnie w Lagunie powstawał w układzie dolotowym przed filtrem powietrza - rezonator drgań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepov Opublikowano 17 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Jak sie tego pozbyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Najpierw sprawdź, czy to jest przyczyną - zdejmij rurę przed filtrem powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Ja kiedyś też w samochodzie miałem taki rezonans czy drgania przyczyną był źle zamknięty filtr powietrza po dodaniu gazu dźwięk znikał bo dociągało obudowę filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi