Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Aktualizacja Systemu R-link 2

makintosz

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, sylwekdm napisał(a):

Faktycznie temat samej aktualizacji RLINK2 ogarnięty, więc pytania co do nawigacji już puściłem pod tamtym wątkiem. Dzięki za patch!

• 2 miesiące temu...

Update: Udało mi się zainstalować wersję 9.0.37 po konsultacji z sylwekdm, dzięki za pomoc.
Zauważyłem jednak, że nadal występuje problem ze dźwiękiem: Po włączeniu biegu wstecznego radio gra ciszej (dobrze), ale po wyłączeniu nie wraca do pierwotnej głośności.

Mam pytanie: Czy można wgrać radary tak aby były widoczne podczas używania Android auto?

Edytowane przez ABCMegane

W dniu 22.01.2026 o 08:10, ABCMegane napisał(a):

ale po wyłączeniu nie wraca do pierwotnej głośności.

Ta właśnie wersja miała to naprawać i nie naprawiła. U wszystkich jest tak samo.

W dniu 22.01.2026 o 08:10, ABCMegane napisał(a):

Czy można wgrać radary

Doprecyzuj. Gdzie chcesz widzieć te radary? Na desce rozdzielczej? 

Edytowane przez sylwekdm

Odnośnie fotoradarów, chciałbym mieć aktualną mapę integralną z R-Link i z aktualną bazą fotoradarów, jak i z info o korkach. Jednak nie jest to możliwe.
Rozważam używanie innej aplikacji. Jakie polecacie? Yanosik, TomTom, WAZE?
W Google maps są widoczne fotoradary, ale tylko punktowe, nie ma tych od pomiaru odcinkowego jak i czerwonych świateł.

• 1 miesiąc temu...

Witam, 

Mam wersje oprogramowania 9.0.34.616 wersja startowa 5476. Jakiś czas temu na forum znalazlem aktualizacje z wersji 7.0 na obecną i ją wgrałem. Wszystko generalnie jest w porządku z wyjątkiem problemów z dźwiękiem (samoczynnie przycisza dźwięk przy czujnikach i pomaga tylko wsteczny do powrotu do normalności). Skoro nowy soft powinien naprawić ten błąd, to czy z moim obecnym jest możliwe wgranie 9.0.37? Nie spowoduje to żadnych problemów z działaniem? 

To samo pytanie mam jesli chodzi o mapy. Z reguły i tak korzystam z carplaya, ale fajnie było je zaaktualizować. 

Będę wdzięczny za pomoc 

Pozdrawiam

1409f0ed-637f-47af-828f-04e061e87d35.jfif